Sluit
Sluit
Sluit

Nieuwe brouwerijen in assortiment

Elke maand selecteren we nieuwe brouwerijen en voegen we daarvan de bieren toe aan ons assortiment. We vertellen graag de unieke verhalen achter deze brouwerijen. Hieronder vind je de nieuwe brouwerijen van deze zomer (2022).

 

Brouwerij Christoffel

Ken je dat verhaal van Leo Brand uit de welbekende brouwersfamilie achter Brand bier? Nou die ging dus niet bij Brand werken, maar sloeg zelf aan het experimenteren. Gewoon achter z’n huis in het Limburgse Roermond. Dat was 1986 en daarmee is hij een van de pioniers van het Nederlandse craftbier. Vandaag is Christoffel een heerlijk biermerk met uitgesproken topbieren.  


Claro

Claro betekent letterlijk ‘helder’ in het Spaans. Maar ze gebruiken het ook als ‘Jazeker’, of ‘Ja, natuurlijk’. Een prima naam dus voor dit vrolijke, positieve en vooral heldere biertje in Mexicaanse stijl. 

Claro is verfrissend bier gebrouwen met kristalhelder, bruisend water. Het heeft een lichte body van gerstemout en hop, en een bescheiden alcoholpercentage van 4,6%. Bij de eerste slokken proef je een verrassend zoetje, dat doet denken aan verse maïs. Op zich ook weer heel Mexicaans dus.

Cucumis

Drink eens iets anders, drink een komkommer. Die zag je niet aankomen hè? Toch is het een supertip! Bij Dare to Drink Different ontdekten we de komkommerdrank van Cucumis op de kaart van een goed restaurant. Nieuwsgierig als we zijn, kwamen we erachter dat het drankje wordt gemaakt in Hamburg en dat het vooral in de culinaire wereld een hit is. Het is zelfs al in 25 Michelin-restaurants door heel Europa verkrijgbaar. Jij bestelt Cucumis vanaf nu gewoon in onze webshop! 

Back to top