Mongozo

Mongozo bier bestel je eenvoudig en snel bij Dare to Drink Different. Bekijk het actuele aanbod van Mongozo bier.

Wat is Mongozo?

Mongozo is een Nederlandse bierbrouwerij opgericht in 1994. Het recept voor palmnotenbier is het enige bezit van Henrique Kabia wanneer hij in 1993 van Angola naar Nederland vlucht. Een jaar later opent hij samen met partner Jan Fleurkens Mongozo, wat staat voor proost in de moedertaal van Herique. Inmiddels staat de brouwer bekend om haar exotische glutenvrije bieren waarvan het merendeel fairtrade gecertificeerd is.

Ervaar het moment van Mongozo bier

Over Mongozo bier

Je bent hier om dingen te proeven die je nergens anders vindt? Mogen we je een palmnotenbier met bananensmaak voorstellen? Exotischer dan Mongozo wordt het niet! Wat het extra geweldig maakt, is dat de bieren van Mongozo echt tot de wereldtop behoren. En dat bedoelen we heel letterlijk: Mongozo wint herhaaldelijk goud op de World Beer Awards.

 

Nu vraag jij je misschien af: maar waarom ken ik het dan nog helemaal niet? Dáár gaan we verandering in brengen bij Dare to Drink Different! 

Proost op Mongozo

Elk bier wordt tegenwoordig geserveerd met een goed verhaal. Dat geldt zeker voor Mongozo. Het bestaat sinds 1994 en betekent ‘proost’ in de moedertaal van Henrique Kabia, de medeoprichter. Het is de taal van het Chokwe volk, dat verspreid leeft over Angola, Congo en Zambia. De moeder van Henrique brouwde palmnotenbier en Henrique leert de kneepjes van het vak dan ook van haar. Het recept is het enige wat hij bij zich heeft toen hij in 1993 als vluchteling in Nederland aankwam.

Fairtrade gecertificeerde bieren

Vijf van de zes exotische Mongozo bieren zijn Max Havelaar fairtrade gecertificeerd. Dat betekent dat Mongozo alleen ingrediënten gebruikt die tegen een eerlijke prijs zijn ingekocht bij boeren in ontwikkelingslanden.

 

Mongozo Pilsener en Buckwheat White zijn daarnaast Certisys gecertificeerd. Dit betekent dat er alleen biologisch gecertificeerd gestemout, rijst en hop in zitten. Brouwerij Huyghe in het Belgische Melle, brouwt de bieren voor Mongozo.

Mongozo bierpakket

Benieuwd naar de bieren van Mongozo? Probeer dan het Mongozo bierpakket met onder andere Mongozo Banana, Mongozo Mango en Mongozo Buckwheat White Beer glutenvrij. In klein, middel of groot verkrijgbaar. Zo is er voor ieder wat wils.