Sluit
Sluit
Sluit

Bierglazen

Ben jij op zoek naar het perfecte bierglas? Wij bieden van al onze merken verschillende bierglazen aan. Drink jouw bier dus uit het geschikte glas!  

Selecteer filter

Bierglazen kopen bij Dare to Drink Different

Wil je bier optimaal beleven? Drink dan uit de juiste bierglazen dat past bij de juiste bieren. Bij Dare to Drink Different vind je voor al onze bieren het meest geschikte bierglas. Wanneer je nieuwe bieren gaat ontdekken wil je natuurlijk dat het bier optimaal tot zijn recht komt. Door het bier uit te schenken in het bierglas wat speciaal voor dit bier ontworpen is, weet je zeker dat al je zintuigen het bier zullen ervaren zoals de brouwer het bedoeld heeft.

Het belang van bier drinken uit de geschikte bierglazen

Het drinken van bier uit de geschikte bierglazen is belangrijk omdat het de presentatie, smaak en aroma van het bier aanzienlijk kan verbeteren. Het kiezen van de juiste bierglazen kan een verschil maken in hoe het bier wordt waargenomen en gewaardeerd.

 

Ten eerste kan de vorm van het bierglas de smaak en het aroma van het bier beïnvloeden. Elk type bier heeft een eigen unieke smaak en aroma, en het kiezen van het juiste bierglas kan deze eigenschappen benadrukken. Zo kan bijvoorbeeld een smal bierglas met een uitlopende rand helpen om de hoparoma's van een India Pale Ale bier te versterken, terwijl een breed en bolvormig bierglas kan helpen om de geroosterde moutaroma's van een stout bier te accentueren.

 

Het materiaal van bierglazen ook van invloed zijn op de smaak van het bier. Kristallen bierglazen zijn duurder dan gewone glazen, maar hebben een hogere kwaliteit en kunnen de smaken en aroma's van het bier beter tot hun recht laten komen. Kristal is ook poreuzer dan gewoon glas, waardoor het bier beter kan ademen en waardoor de smaak van het bier verbetert.

 

Naast de vorm en het materiaal van het bierglas is ook de grootte van het bierglas belangrijk. Een bierglas dat te groot is kan het bier doen verwarmen, terwijl een bierglas dat te klein is niet genoeg ruimte biedt voor de aroma's en smaken van het bier. Het kiezen van de juiste maat bierglazen kan ook helpen om de hoeveelheid bier die wordt geconsumeerd te beperken en om de alcoholinname te beheersen.

 

Ten slotte kan het gebruik van de juiste bierglazen ook bijdragen aan de presentatie van het bier. Het serveren van bier in het juiste bierglas kan helpen om de kleur en textuur van het bier te benadrukken, en kan bijdragen aan de algehele esthetische ervaring van het drinken van bier.

 

Kortom, het kiezen van het juiste bierglas kan een belangrijk onderdeel zijn van het genieten van een bier. Door rekening te houden met de vorm, het materiaal, de grootte en de presentatie van het bierglas, kun je ervoor zorgen dat het bier optimaal wordt gepresenteerd en dat de smaken en aroma's van het bier worden versterkt.

Het Dare to Drink Different bierglas

Zit je er niet op te wachten om voor iedere bierstijl een ander bierglas aan te schaffen? Dat snappen wij wel. In ons Dare to Drink Different bierglas komen de geuren en smaken van een bier ook erg goed tot hun recht. Dit bierglas is niet ontworpen voor een specifiek bier, maar het is wel een erg mooi alternatief waar ieder bier zich lekker in voelt. Sterker nog: met dit bierglas kun je eigenlijk elk bier optimaal genieten! Durf anders te drinken en ontdek hoe dit glas jouw bierervaring kan veranderen.

 

Dare to Drink Different heeft een uniek bierglas dat is ontworpen om een nieuwe dimensie toe te voegen aan het drinken van bier. Het is gemaakt van hoogwaardig, hittebestendig borosilicaatglas en heeft een uniek ontwerp dat niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook functioneel.

 

Het glas heeft een asymmetrische vorm die de visuele presentatie van het bier versterkt en de aroma's en smaken versterkt. Door de verschillende hoeken en oppervlakken van het bierglas wordt het bier op verschillende manieren blootgesteld aan lucht, wat de smaak en het aroma verrijkt. Het bierglas heeft ook een brede basis, wat zorgt voor een stevige grip en stabiliteit, zelfs wanneer het bierglas vol is.

 

Het Dare to Drink Different bierglas is geschikt voor verschillende soorten bier, van pils tot stout en alles daartussenin. Het is een veelzijdig bierglas dat de complexiteit van verschillende bieren kan onthullen en de smaak en het aroma kan verbeteren. Het bierglas heeft een inhoud van 33CL, waardoor het perfect is voor een hele fles bier.

Bierpakketten met bierglas

Wanneer je nieuwe bieren proeft, wil je natuurlijk dat de aroma’s en de geuren van het bier je zintuigen op een optimale manier kunnen bereiken. Hierom hebben wij bierpakketten samengesteld waarbij je naast heerlijke bieren ook nog een bierglas en een proefformulier ontvangt. Je hoeft dan alleen maar een bierpakket uit te zoeken en heel je bierproeverij is in één klap geregeld!

Bierglazen op voet

Bierglazen op voet zijn een populaire keuze voor het serveren van bier in bars en restaurants, evenals voor thuisgebruik. Deze bierglazen hebben een kenmerkend ontwerp met een lange steel en een voet waardoor het bierglas stevig op tafel kan staan. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, zodat je het glas kan kiezen dat het beste past bij het soort bier past.

 

Een van de belangrijkste voordelen van bierglazen op voet is dat ze het bier koeler houden. De lange steel zorgt ervoor dat de hand van de drinker niet in contact komt met het glas, waardoor de warmte van de hand niet wordt overgedragen op het bier. Dit is vooral belangrijk voor bieren die op koude temperaturen moeten worden geserveerd, zoals pilseners en lagers.

 

Daarnaast hebben bierglazen op voet een elegant en stijlvol uiterlijk, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor het serveren van bier bij formele gelegenheden. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende stijlen, waaronder klassieke, traditionele en moderne ontwerpen. U kunt kiezen voor een glas met een ingegraveerd logo of een gegraveerd patroon om uw favoriete biermerk of uw persoonlijke stijl te benadrukken.

 

Bij Dare to Drink Different hebben wij bierglazen op voet die speciaal zijn ontworpen voor specifieke biersoorten. Zo zijn er bijvoorbeeld bierglazen op voet die speciaal zijn ontworpen voor Belgische bieren zoals Rodenbach en Cornet. Deze bierglazen hebben een kenmerkende vorm en zijn ontworpen om de aroma's en smaken van het bier te verbeteren. Er zijn ook bierglazen op voet die speciaal zijn ontworpen voor IPA's, pilseners en andere bieren.

 

Het schoonmaken van bierglazen op voet kan een uitdaging zijn vanwege hun delicate ontwerp. Het is belangrijk om ze voorzichtig te wassen en te drogen om te voorkomen dat ze beschadigd raken. Het is ook aan te raden om ze met de hand te wassen, in plaats van in de vaatwasser, om de levensduur van het glas te verlengen.

 

Kortom, bierglazen op voet zijn een geweldige keuze voor het serveren van bier op formele gelegenheden, of gewoon voor thuisgebruik. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen en zijn ontworpen om de smaak en het aroma van het bier te verbeteren. Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, mits u ze voorzichtig behandelt.

Soorten bierglazen

Experimenteren met bier, we houden ervan. Maar sommige dingen hoef je niet meer uit te proberen. Die staan gewoon vast. Welk glas het beste past bij welk bier bijvoorbeeld. We vertellen je graag hoe jij het meeste geniet. Hier vind je de zeven essentiële bierglazen die niet in je collectie mogen ontbreken. Naast het Dare to Drink Different bierglas natuurlijk!

  

1. Pintglas:
Het pintglas is een van de meest voorkomende bierglazen. Het heeft een brede, cilindervormige vorm en is ontworpen voor het serveren van bieren zoals ales, stouts en lagers. Het heeft een stevig handvat en een brede opening, waardoor het gemakkelijk is om te drinken.

 

2. Mugs:
Mugs zijn stevige bierglazen met een dikwandige bodem en een brede opening. Ze worden vaak gebruikt voor het serveren van Duitse bieren, zoals Oktoberfestbieren en pilseners. Mugs hebben vaak een handvat, waardoor ze gemakkelijk vast te houden zijn.


3. Gobletglas:

Het gobletglas heeft een brede kom en een stevige voet. Het wordt vaak gebruikt voor het serveren van zwaardere bieren, zoals Belgische ales en stouts. Het glas is ontworpen om de aroma's van het bier te concentreren en te verbeteren.

 

4. Tulpglas:

Het tulpglas heeft een brede bodem en een taps toelopende bovenkant. Het wordt vaak gebruikt voor het serveren van Belgische ales, IPA's en andere hoppige bieren. Het ontwerp van het glas zorgt ervoor dat de aroma's van het bier worden geconcentreerd en de schuimkraag goed ontwikkelt.

 

5. Weizenglas:

Het weizenglas heeft een slanke, taps toelopende vorm en wordt vaak gebruikt voor het serveren van tarwebieren zoals witbier en Weizenbier. Het ontwerp van het glas zorgt ervoor dat de aroma's van de tarwe goed tot hun recht komen en de schuimkraag mooi ontwikkelt.

 

6. Fluitglas:

Het fluitglas lijkt op een champagneglas en heeft een slanke, cilindervormige vorm. Het wordt vaak gebruikt voor het serveren van mousserende bieren, zoals champagnebieren en lambieken. Het ontwerp van het glas zorgt ervoor dat de koolzuur en aroma's van het bier goed worden vastgehouden.

 

7. Snifterglas:

Het snifterglas heeft een brede kom en een taps toelopende opening. Het wordt vaak gebruikt voor het serveren van zware bieren, zoals Belgische ales en stouts. Het ontwerp van het glas zorgt ervoor dat de aroma's van het bier worden geconcentreerd en de schuimkraag mooi ontwikkelt.


Elk type glas heeft zijn eigen kenmerken en voordelen, dus het is belangrijk om het juiste bierglas te kiezen dat het beste past bij het bier dat jij gaat drinken.

Bierglazen schoonmaken - hoe verzorg je een bierglas?

En nu heb je een of meerdere bierglazen: hoe onderhoud je die het beste? Hoe voorkom je dat je schuimkraag met donderend geraas in elkaar stort? Onze Bierambassadeur Rick Kempen maakte hier een filmpje over waar hij je uitlegt met welke simpele stappen jij jouw bierglas in tiptop conditie brengt - en houdt! Sit back and enjoy. Geen zin of tijd om het filmpje te kijken? Hier ook een korte uitleg met een stappenplan over hoe jij jouw bierglazen kan schoonmaken.

Stappenplan bierglazen schoonmaken

Stap 1: Pak een bak met lauwwarm water
Stap 2: Voeg soda toe
Stap 3: Was het glas in sodawater
Stap 4: Was je handen
Stap 5: Spoel de sodaresten van het glas
Stap 6: Schenk heet water in het glas
Stap 7: Giet het glas leeg
Stap 8: Pak de voet van het glas vast met een niet pluizende doek
Stap 9: Wrijf het glas goed op (poleren)

Bestel je bierglas bij Dare to Drink Different

Een bierglas bestellen doe je bij Dare to Drink Different. Wij hebben niet alleen voor ieder bier een geschikt bierglas, wij verzekeren je ook dat je bierglazen breukvrij tot aan jouw voordeur komen. Bestel je jouw bierglazen op een werkdag voor 21:00u? Dan heb je de bierglazen de volgende dag nog in huis.

Back to top