Bierglazen

Ben jij op zoek naar het perfecte bierglas? Wij bieden van al onze merken verschillende bierglazen aan. Drink jouw bier dus uit het geschikte glas!  

Het belang van bier drinken uit de geschikte bierglazen

Het drinken van bier uit de geschikte bierglazen is belangrijk omdat het de presentatie, smaak en aroma van het bier aanzienlijk kan verbeteren. Het kiezen van de juiste bierglazen kan een verschil maken in hoe het bier wordt waargenomen en gewaardeerd.

 

Het kiezen van het juiste bierglas kan een belangrijk onderdeel zijn van het genieten van een bier. Onze glazen zijn allemaal verschillend, maar in ieder geval met de beste kwaliteit doordat het kristallen bierglazen zijn. Door rekening te houden met de vorm, het materiaal, de grootte en de presentatie van het bierglas, kun je ervoor zorgen dat het bier optimaal wordt gepresenteerd en dat de smaken en aroma's van het bier worden versterkt.

Bierglazen kopen bij Dare to Drink Different

Wil je bier optimaal beleven? Drink dan uit de juiste bierglazen dat past bij de juiste bieren. Bij Dare to Drink Different vind je een ruim assortiment aan bierglazen. Wanneer je nieuwe bieren gaat ontdekken wil je natuurlijk dat het bier optimaal tot zijn recht komt. Door het bier uit te schenken in het bierglas wat speciaal voor dit bier ontworpen is, weet je zeker dat al je zintuigen het bier zullen ervaren zoals de brouwer het bedoeld heeft.

Soorten bierglazen

Experimenteren met bier, we houden ervan. Maar sommige dingen hoef je niet meer uit te proberen. Die staan gewoon vast. Welk glas het beste past bij welk bier bijvoorbeeld. We vertellen je graag hoe jij het meeste geniet. Hier vind je de vier essentiële bierglazen die niet in je collectie mogen ontbreken. Naast het Dare to Drink Different bierglas natuurlijk!

  

1. Voetglas
Het voetglas is meestal redelijk smal van vorm: hiermee houd je de aroma’s langer vast, en kun je ze optimaal waarnemen. Het voetglas wordt voor veel verschillende soorten gebruikt, zeker als het gaat om bieren met snel vervliegende aroma’s. Daarnaast is de vorm erg geschikt je bier langer koel te houden: doordat je het glas bij de voet vastpakt, vermijdt je direct contact het glas en je hand. Hierdoor warmt het bier minder snel op dan bij glazen die je wel rechtstreeks vasthoudt.

 

2. Kelkglas
Het kelkglas heeft een brede kom en een taps toelopende opening. Het wordt vaak gebruikt voor het serveren van aromatische bieren, zoals Belgische ales en India Pale Ales. Het ontwerp van het glas zorgt ervoor dat de aroma's van het bier worden geconcentreerd en de schuimkraag zich mooi ontwikkelt.


3. Conisch glas

Deze vorm zie je vooral bij bieren waarbij het aroma minder belangrijk is: pilseners en lichte biersoorten. De maat kan verschillen, maar het komt er vrijwel altijd op neer dat het glas breder wordt naarmate je de bovenkant nadert.

 

4. Weizenglas

Het weizenglas heeft een slanke, taps toelopende vorm en wordt vaak gebruikt voor het serveren van tarwebieren zoals witbier en Weizenbier. Het ontwerp van het glas zorgt ervoor dat de aroma's van de tarwe goed tot hun recht komen en de schuimkraag mooi ontwikkelt.

Het Dare to Drink Different bierglas

Ben je op zoek naar een nieuw bierglas voor alle bierstijlen? In ons Dare to Drink Different bierglas komen de geuren en smaken van een bier ook erg goed tot hun recht. Dit bierglas is niet ontworpen voor een specifiek bier, maar het is wel een erg mooi alternatief waar ieder bier zich lekker in voelt. Sterker nog: met dit bierglas kun je eigenlijk elk bier optimaal genieten!

Bierpakketten met bierglas

Wanneer je nieuwe bieren proeft, wil je natuurlijk dat de aroma’s en de geuren van het bier je zintuigen op een optimale manier kunnen bereiken. Hierom hebben wij bierpakketten samengesteld waarbij je naast heerlijke bieren ook nog een bierglas en een proefformulier ontvangt.