Sluit
Sluit
Sluit

La Trappe

La Trappe bier bestel je eenvoudig en snel bij Dare to Drink Different. Bekijk hier het actuele aanbod van diverse soorten La Trappe bier.

Selecteer filter

La Trappe Trappist

La Trappe Trappist wordt al sinds 1884 gebrouwen. Het Nederlandse abdijbier werd jarenlang gebrouwen door de monniken, nu onder hun toezicht. Met aandacht, passie en traditioneel vakmanschap komen unieke bieren tot stand volgens de geheime recepturen van de trappistenmonniken. Maar het belangrijkste ingrediënt? Dat is de stilte waar het La Trappe bier mee wordt gebrouwen. La Trappe heeft verschillende smaken van het abdijbier op de markt gebracht waardoor er voor iedereen wel een lekker bier tussen zit. De bieren van La Trappe smaken het best in de hiervoor speciaal gemaakte bierglazen van La Trappe. Het unieke uiterlijk van de bierglazen draagt ook bij aan het échte monniken gevoel wat je bij de bieren van La Trappe krijgt.

8 Kenmerken van La Trappe bier

Trappistenbier

La Trappe is een trappistenbier, wat onder andere betekent dat het bier is gebrouwen binnen de muren van een trappistenabdij en onder toezicht staat van de monniken.

Traditioneel recept

La Trappe bier wordt gebrouwen volgens een traditioneel recept dat door de monniken van de abdij is ontwikkeld en bewaard. Het bier wordt gebrouwen met water, gerstemout, hop en gist.

La Trappe Dubbel, La Trappe Tripel, La Trappe Quadrupel

La Trappe heeft drie belangrijke varianten: de La Trappe Dubbel, La Trappe Tripel en de La Trappe Quadrupel. De Dubbel is een donker bier met een zoete smaak, de Tripel is goudkleurig en heeft een fruitige smaak, terwijl de Quadrupel een zwaar, donker bier is met een complexe smaak.

Natuurlijke ingrediënten

La Trappe bier bevat alleen natuurlijke ingrediënten en er worden geen kunstmatige smaak- of kleurstoffen aan toegevoegd aan het La Trappe bier. De belangrijkste ingrediënten zijn water, mout, hop en gist. Naast deze hoofdingrediënten kunnen er ook andere natuurlijke ingrediënten worden toegevoegd, afhankelijk van het type bier dat wordt gebrouwen.

Hoge kwaliteit

La Trappe staat bekend om zijn hoge kwaliteit en wordt regelmatig bekroond bij bierwedstrijden. Dit komt mede door het zorgvuldige bouwproces van La Trappe.

Hoge alcoholpercentages

La Trappe bieren hebben over het algemeen een hoog alcoholpercentage, variërend van 6,5% voor de La Trappe Dubbel tot 10% voor de La Trappe Quadrupel.

Rijk aroma en smaak

Donker La Trappe bier heeft een rijk aroma en smaak met tonen van karamel, chocolade, fruit en kruiden.

Flesgisting

La Trappe bier wordt meestal op de fles hergist, waardoor het bier een complexe smaak en textuur krijgt.

La Trappe soorten

La Trappe heeft verschillenden soorten bier. Door het ruime aanbod aan trappistenbieren staat onderstaand een korte uitleg van alle trappistenbieren bij Dare to Drink Different.

La Trappe Blond

La Trappe blond heeft een goudgele kleur en een stevige, witte schuimkraag. La Trappe Blond heeft een fruitige geur met tonen van citrus en lichtzoete mout. Daarnaast heeft de blonde La Trappe een frisse, fruitige smaak met tonen van banaan en peer, aangevuld met een lichte bitterheid in de afdronk. La Trappe Blond heeft een alcoholpercentage van 6,5% en is daarmee een vrij stevig bier. De La Trappe Blond past goed bij diverse gerechten, waaronder vis, kip, salades en lichte pasta's. Het bier is ook goed te combineren met kaas, zoals brie of geitenkaas.

La Trappe Dubbel

La Trappe Dubbel is een donkerbruin bier. Het bier heeft een rijke, volle smaak en alcoholpercentage van 7%. La Trappe Dubbel heeft een aroma van geroosterde mout, karamel en gedroogd fruit, met hints van chocolade en kruiden. De smaak is zoet en moutig, met tonen van karamel en gedroogd fruit, gevolgd door een lichte bitterheid in de afdronk. Het bier heeft een volle body en een romige textuur. La Trappe Dubbel past goed bij diverse gerechten, waaronder stoofvlees, wildgerechten en pittige kazen. Het bier is ook goed te combineren met chocoladedesserts en noten.

La Trappe Tripel

La Trappe Dubbel is een donkerbruin bier. Het bier heeft een rijke, volle smaak en alcoholpercentage van 7%. La Trappe Dubbel heeft een aroma van geroosterde mout, karamel en gedroogd fruit, met hints van chocolade en kruiden. De smaak is zoet en moutig, met tonen van karamel en gedroogd fruit, gevolgd door een lichte bitterheid in de afdronk. Het bier heeft een volle body en een romige textuur. La Trappe Dubbel past goed bij diverse gerechten, waaronder stoofvlees, wildgerechten en pittige kazen. Het bier is ook goed te combineren met chocoladedesserts en noten.

La Trappe Quadrupel

La Trappe Quadrupel is een donkerbruin bier. Het bier heeft een volle, rijke smaak en een alcoholpercentage van 10%. La Trappe Quadrupel heeft een aroma van gedroogd fruit, karamel, kruiden en chocolade. De smaak is vol en complex, met tonen van karamel, chocolade, gedroogd fruit en kruiden. Het bier heeft een lichte zoetheid en een bitterheid in de afdronk. La Trappe Quadrupel heeft een volle body en een romige textuur. Daarnaast past de La Trappe Quadrupel goed bij diverse gerechten, waaronder stoofvlees, wildgerechten en sterke kazen. Het bier is ook goed te combineren met chocoladedesserts en noten. Door het hoge alcoholpercentage en de complexe smaak is La Trappe Quadrupel een bier om rustig van te genieten.

La Trappe Witte Trappist

La Trappe Witte Trappist is het enige trappistenwitbier ter wereld en heeft een alcoholpercentage van 5,5%. La Trappe Witte Trappist heeft een verfrissend aroma van kruiden, citrus en tarwe. De smaak is licht en verfrissend, met tonen van citrus, kruiden en tarwe. Het bier heeft een lichte zoetheid en een lichte bitterheid in de afdronk. La Trappe Witte Trappist heeft een lichte body en een sprankelende textuur. Daarnaast past de La Trappe Witte Trappist goed bij diverse gerechten, waaronder salades, visgerechten en lichte pasta's. Het bier is ook goed te combineren met witte kazen, zoals geitenkaas en feta. Door de lichte en verfrissende smaak is La Trappe Witte Trappist een uitstekend bier voor bij warm weer of als aperitief.

La Trappe Isid'or

La Trappe Isid'or is een amberkleurig bier dat is vernoemd naar broeder Isidorus, die in de 19e eeuw het brouwproces in de abdij heeft geperfectioneerd. De La Trappe Isid’or heeft een alcoholpercentage van 7,5% met een aroma van fruit, karamel, kruiden en hop. Het La Trappe bier heeft een lichte zoetheid en een lichte bitterheid in de afdronk. La Trappe Isid'or heeft een volle body en een zachte textuur. Daarnaast past de La Trappe Isid'or goed bij diverse gerechten, waaronder stoofvlees, wildgerechten en oude kazen. Het bier is ook goed te combineren met zoete desserts, zoals appelgebak en crème brûlée. Door de complexe smaak en aroma is La Trappe Isid'or een bier om rustig van te genieten.

La Trappe Puur

La Trappe Puur is het eerste biologische trappistenbier ter wereld en heeft een alcoholpercentage van 4,7%. La Trappe Puur heeft een verfrissend aroma van hop, citrus en kruiden. Het bier heeft een lichte zoetheid en een lichte bitterheid in de afdronk. La Trappe Puur heeft een lichte body en een sprankelende textuur. Daarnaast past de La Trappe Puur goed bij diverse gerechten, waaronder salades, visgerechten en lichte pasta's. Het bier is ook goed te combineren met witte kazen, zoals geitenkaas en feta. Door de lichte en verfrissende smaak is La Trappe Puur een uitstekend bier voor bij warm weer of als aperitief.

La Trappe Nillis

La Trappe Nillis is het eerste alcoholvrije 0,0% trappistenbier in de wereld. La Trappe Nillis is donker, amberkleurig trappistenbier met een gebroken witte schuimkraag. Het alcoholvrije trappistenbier heeft een aangename bitterheid met een moutige, karamelzoete afdronk. De La Trappe Nillis kenmerkt zich met de geur van noot en karamel wat samenvloeit met de frisse en fruitige aroma’s. Daarnaast is de La Trappe Nillis ontzettend lekker bij diverse gerechten, waaronder gegrild vlees, stofpotten, harde kazen en crème brûlée.

La Trappe bieren bij Dare to Drink Different

Benieuwd naar de bieren van La Trappe? Bij Dare to Drink Different hebben we een ruim aanbod aan diverse La Trappe bieren. Van alcoholvrij La Trappe bier met de La Trappe Nillis tot aan zwaar La Trappe bier met de Quadrupel La Trappe. Kun je niet goed kiezen en ben je benieuwd naar diverse soorten bieren van La Trappe? Probeer dan het La Trappe brouwerijpakket met onder andere La Trappe Blond, La Trappe Quadrupel en La Trappe Isid'or. “Proef de stilte." 

Back to top