La Trappe

La Trappe bier bestel je eenvoudig en snel bij Dare to Drink Different. Bekijk hier het actuele aanbod van diverse soorten La Trappe bier.

La Trappe Trappist

La Trappe Trappist wordt al sinds 1884 gebrouwen. Het Nederlandse abdijbier werd jarenlang gebrouwen door de monniken, nu onder hun toezicht. Met aandacht, passie en traditioneel vakmanschap komen unieke bieren tot stand volgens de geheime recepturen van de trappistenmonniken. Maar het belangrijkste ingrediënt? Dat is de stilte waar het La Trappe bier mee wordt gebrouwen.

 

La Trappe heeft verschillende smaken van het abdijbier op de markt gebracht waardoor er voor iedereen wel een lekker bier tussen zit. De bieren van La Trappe smaken het best in de hiervoor speciaal gemaakte bierglazen van La Trappe. Het unieke uiterlijk van de bierglazen draagt ook bij aan het échte monniken gevoel wat je bij de bieren van La Trappe krijgt.

La Trappe brouwerij

Abdij de Koningshoeven, het trappistenklooster of brouwerij de Koningshoeven, ook wel bekend als de La Trappe brouwerij. In het hart van het Nederlands landschap is de brouwerij van La Trappe gevestigd. Hier wordt brouwkunst gecombineerd met innovaties. Het resultaat? Een reeks trappistenbieren die niet meer zijn weg te denken uit de wereld van speciaalbier.

 

In deze brouwerij vind je monniken die met veel toewijding en vakmanschap de eeuwenoude brouwtradities van recepten koesteren. Achter deze kloostermuren bevindt zich een ondernemend karakter dat innovatie omarmt zonder heilige basisprincipes uit het oog te verliezen. 

De 3 regels van het trappistenklooster

La Trappe Trappist wordt sinds 1884 gebrouwen. De La Trappe brouwerij is een van de weinige brouwerijen ter wereld die het logo 'Authentic Trappist Product' mogen gebruiken. Bier is pas trappistenbier als het voldoet aan drie regels, namelijk: 

  • Het moet binnen de muren van de adbij gebrouwen worden.
  • Het moet onder toezicht van de monnikken gebrouwen worden.
  • Een gedeelte van de opbrengst moet naar een goed doel gaan.

8 Kenmerken van La Trappe bier

Trappistenbier

La Trappe is een trappistenbier, wat onder andere betekent dat het bier is gebrouwen binnen de muren van een trappistenabdij en onder toezicht staat van de monniken.

Traditioneel recept

La Trappe bier wordt gebrouwen volgens een traditioneel recept dat door de monniken van de abdij is ontwikkeld en bewaard. Het bier wordt gebrouwen met water, gerstemout, hop en gist.

La Trappe Dubbel, La Trappe Tripel, La Trappe Quadrupel

La Trappe heeft drie belangrijke varianten: de La Trappe Dubbel, La Trappe Tripel en de La Trappe Quadrupel. De Dubbel is een donker bier met een zoete smaak, de Tripel is goudkleurig en heeft een fruitige smaak, terwijl de Quadrupel een zwaar, donker bier is met een complexe smaak.

Natuurlijke ingrediënten

La Trappe bier bevat alleen natuurlijke ingrediënten en er worden geen kunstmatige smaak- of kleurstoffen aan toegevoegd aan het La Trappe bier. De belangrijkste ingrediënten zijn water, mout, hop en gist. Naast deze hoofdingrediënten kunnen er ook andere natuurlijke ingrediënten worden toegevoegd, afhankelijk van het type bier dat wordt gebrouwen.

Hoge kwaliteit

La Trappe staat bekend om zijn hoge kwaliteit en wordt regelmatig bekroond bij bierwedstrijden. Dit komt mede door het zorgvuldige bouwproces van La Trappe.

Hoge alcoholpercentages

La Trappe bieren hebben over het algemeen een hoog alcoholpercentage, variërend van 6,5% voor de La Trappe Dubbel tot 10% voor de La Trappe Quadrupel.

Rijk aroma en smaak

Donker La Trappe bier heeft een rijk aroma en smaak met tonen van karamel, chocolade, fruit en kruiden.

Flesgisting

La Trappe bier wordt meestal op de fles hergist, waardoor het bier een complexe smaak en textuur krijgt.

La Trappe bieren kopen bij Dare to Drink Different

Benieuwd naar de bieren van La Trappe? Bij Dare to Drink Different hebben we een ruim aanbod aan diverse La Trappe bieren. Van alcoholvrij La Trappe bier, met de La Trappe Nillis, tot aan zwaar La Trappe bier met de Quadrupel.

 

Kun je niet goed kiezen en ben je benieuwd naar diverse soorten bieren van La Trappe? Wil je een proeverijtje houden of ben je op zoek naar een leuk cadeau? Probeer dan het La Trappe brouwerijpakket en ontdek alle La Trappe bieren. Nu verkrijgbaar in een 12, 18 of 24-pack.

“Proef de stilte."