St. Bernardus

St. Bernardus bier bestel je eenvoudig en snel bij Dare to Drink Different. Bekijk het actuele aanbod van St. Bernardus bier.

Over St. Bernardus

St. Bernardus is een Belgische bierbrouwerij opgericht in 1946 in de het hart van de West-Vlaamse hoppestreek, Watou. Hier brouwt de brouwerij haar verschillende abdijbieren met hop afkomstig van de eigen hopvelden. En dat proef je, wanneer je een slok neemt van de bieren van St. Bernardus staat de tijd eventjes stil.

Brouwerij St. Bernardus

De historie van St. Bernardus is nauw verweven met die van Westvleteren. Dat bier is legendarisch, maar zeer moeilijk te verkrijgen. St. Bernardus koop je gewoon bij Dare to Drink Different. Easy! 

 

Brouwerij Sint Bernardus, opgericht in 1945, is een bierbrouwerij in het Belgische Watou. Een bierbrouwer met unieke recepten en heeriljke bieren. De St. Bernardus Abt 12 is het visitekaartje van de brouwerij. Do you Dare? 

Brouwerij Sint Bernardus

De oprichting

Vlak na de Tweede Wereldoorlog gaan de paters van de trappistenabdij van Westvleteren op zoek naar iemand om hun bieren commercieel op de markt te brengen. Ze sluiten een licentieovereenkomst met de nabijgelegen kaasmakerij van de Trappisten van de Catsberg. De Brouwerij St. Bernardus wordt opgericht. De brouwmeester van Westvleteren wordt partner in de nieuwe brouwerij. Hij neemt naast de knowhow ook de originele bierrecepten en de originele St. Sixtus-gist van Westvleteren mee.

Uitbreiding

Gedurende 46 jaar brouwt de St. Bernardus brouwerij in opdracht van Westvleteren trappistenbieren voor de commerciële markt, terwijl de paters van Westvleteren voor eigen gebruik blijven brouwen (en voor de verkoop in een drietal cafés vlakbij de abdij). In 1992 loopt de licentie af en sindsdien brouwt de brouwerij dezelfde bieren, volgens hetzelfde recept, maar onder een andere merknaam: St. Bernardus!

Brouwsucces

Vandaag komen er uit de Brouwerij St. Bernardus acht schitterende. De absolute topper is het donkere St. Bernardus Abt 12 (alcoholpercentage: 10%). Website beeradvocate.com zet het bier op de 4e plaats van de lijst met beste bieren ter wereld!

St. Bernardus bierpakket

De brouwers van de Sint Bernardus brouwerij laten zich niet gek maken. In plaats van veel energie te steken in hippe namen en gave etiketten houdt St. Bernardus zich met name bezig met het brouwen van de allerlekkerste biere. Zo zet beeradvocatie.com de Sint-Bernardus Abt 12 als nummer 4 op hun lijst met beste bieren ter wereld. En dat is slechts nog maar één van de zes bieren in dit pakket. 

 

Dit pakket is nu verkrijgbaar in een 12, 18 of 24-pack. Ideaal als cadeau of een unieke bierproeverij met familie of vrienden.

 

Do you Dare?