Anchor bier

Anchor bier bestel je eenvoudig en snel bij Dare to Drink Different. Bekijk het actuele aanbod van Anchor bier en kom meer te weten over de Anchor Brewery.

Er staan geen producten vermeld onder dit merk.

Over Anchor Brewing Company

Als er één brouwerij staat voor lef en avontuur dan is het Anchor Brewing Company. Helemaal Dare to Drink Different dus! De historie van Anchor gaat namelijk terug tot de tijden van de Gold Rush. Toen trokken avonturiers vanuit alle hoeken van de wereld naar Californië om goud te zoeken. In deze tijd komt ook de Duitse brouwer Gottlieb Brekle in San Francisco aan. In 1854 krijgt hij Amerikaans staatsburgerschap en gaat hij aan de slag. Voor 3500 dollar koopt hij een oude bier- en biljartsaloon die hij tot brouwerij verbouwt. Vanwege de enorme groei die de haven van San Francisco in die tijd doormaakt, noemt hij de brouwerij Anchor Brewing Company. 

Uitdaging na uitdaging

Dat jij vandaag kunt genieten van Anchor bier is een klein wonder. In de loop der jaren overleeft de brouwerij aardbevingen, uitslaande branden, de drooglegging én wisselt het een aantal keer van eigenaar en locatie.

De eerste craft brouwerij van de VS!

Als de brouwerij in 1965 op de rand van het faillissement staat, besluit de jonge, net aan Stanford afgestudeerde, Fritz Maytag de brouwerij te redden. Hij verhuist de brouwerij naar de huidige locatie, een omgebouwde voormalige koffiebranderij. Het beroemde Anchor Steam Beer wordt geperfectioneerd en al snel brengt Fritz nieuwe ‘moderne klassiekers’ uit, zoals Anchor Porter en de gerstewijn Old Foghorn. Ronduit legendarisch is Liberty Ale, dat algemeen wordt gezien als de eerste moderne IPA! Daarmee is Anchor de eerste craft beer brouwerij van Amerika. Craft voordat het woord überhaupt gebruikt werd.

Radicaal traditioneel

Anchor Brewing Company blijft voor veel Amerikaanse brouwers een lichtend voorbeeld. De koperen ketels van het brouwhuis zijn een iconisch beeld en zoals de brouwerij het zelf zegt is zij ‘radicaal traditioneel’. Naast de genoemde klassiekers brouwt Anchor ook jaarlijks een ‘special ale’ en diverse speciaalbieren zoals Go West IPA en een klassieke Californische Lager.

Het Anchor brouwerijpakket

Dus jij houdt van craft beer? Dan MOET je het bierpakket van de eerste Amerikaanse craftbrouwer hebben geproefd.

 

Anchor Brewing Company is onder brouwers en liefhebbers in de Verenigde Staten echt een legende. Hoe leuk is het om zes Anchor bieren te proeven! Neem een extra momentje voor Liberty Ale, het bier waar de huidige IPA hype ooit mee is begonnen.