Sluit
Sluit
Sluit

Brouwerij Palm

Palm

 

Palm 

De geschiedenis van Palm Belgian Craft Brewers gaat terug tot 1525. Het begint bij herberg De Hoorn, waar rond 1700 voor het eerst gebrouwen wordt. Begin 20e eeuw start Arthur van Roy met de industriële ontwikkeling van de brouwerij en geeft zijn bier de naam ‘Spéciale Palm’ als teken van overwinning van hooggegist bier op het laaggegist pilsener.

 

Als je dacht dat de brouwerij alleen Palm bier brouwt, dan heb je het mis. Ze levert een breed scala aan bieren, waaronder de bekende Brugge Tripel. Voorheen werd de Brugge Tripel gebrouwen in brouwerij De Gouden Boom, gelegen in de oude binnenstad van Brugge. Om milieutechnische redenen werden de Brugse stads- en abdijbieren in 2004 overgebracht naar Palm. Bij Palm Belgian Craft Brewers is het voortzetten van de traditie in goede handen.  

 

Vanuit de passie om te blijven innoveren bouwde Palm Belgian Craft Brewers een nieuwe micro-brouwerij. De brouwmeesters experimenteren er volop met kruiden, hop, fruit en hout. Ze testen er nieuwe combinaties van gist, hop en manieren om het bier te rijpen. Hier wordt onder meer het bekroonde Cornet gebrouwen.

 

Hou je van Steenbrugge? Dit bier wordt namelijk tegenwoordig ook door brouwerij Palm gebrouwen. Vandaag is Steenbrugge een uniek merk met geheel eigen abdijbieren. Het geheim van Steenbrugge is het eigen kruidenmengsel ‘gruut’, wat het bier zijn heerlijke smaak geeft. Een recept dat volgens traditie sinds de middeleeuwen is doorgegeven van generatie op generatie. 

 

Benieuwd naar het gehele Palm assortiment?

 

Populaire producten van Palm

Back to top