Brugge Tripel

Brugge Tripel bier bestel je eenvoudig en snel bij Dare to Drink Different. Bekijk het actuele aanbod van Brugge Tripel.

Over Brugge Tripel

Brugge Tripel is van oudsher het originele Brugse stadsbier. Het geheim dat Brugge Tripel zo uniek maakt zit hem in de ingrediënten waar het bier mee gebrouwen wordt. Het bier wordt namelijk gebrouwen met echte Brugse "gruut", een middeleeuwse traditie die tot op de dag van vandaag wordt voortgezet.

 

Benieuwd naar de smaak van Brugge Tripel? Bestel dan nu Brugge Tripel, een rijke Tripel door gebruik van kruiden met een fruitig palet en een bittere afdronk.

Het ontstaan

Brugge Tripel is een Belgisch bier dat bekend staat om zijn rijke smaak, historische smaak en het unieke brouwproces. De naam zegt het al, maar de Brugge Tripel wordt gebrouwen in de Belgische stad Brugge. Deze Tripel is een genot voor liefhebbers van ambachtelijk bier over de hele wereld. 

De geschiedenis

De geschiedenis gaat terug tot in de middeleeuwen, toen de stad een bloeiend handelscentrum was en bier een onderdeel was van het dagelijks leven. Het brouwen van bier was niet alleen een bezigheid, maar ook een sociale gelegenheid. Dat is tot op de dag van vandaag nog steeds zo! Gezellig samen bier drinken. Bier brengt immers mensen bij elkaar. Dit bier moest zowel verfrissend als krachtig zijn. 

 

De Brugge Tripel onderscheidt zich door het karakter. Dit bier vat perfect de stad Brugge samen in een glas. 

Brugge Tripel bier met glas

Het unieke brouwproces

Wat de Brugge Tripel onderscheidt is het unieke brouwproces dat wordt gebruikt om dit bier te brouwen en de kenmerkende smaken en kwaliteit te creëeren. Het gebruiken van de juiste ingrediënten, zoals hoogwaardige mouten, aromatische hop en speciale giststammen is hierbij essentieel. Deze worden vervolgens zorgvuldig gecontroleerd tijdens het fermentatieproces waardoor de unieke smaken van dit bier tot stond brengt. Dankzij dit complexe smaakprofiel is de Brugge Tripel een heerlijk bier voor iedereen. 

Het smaakprofiel en de aroma's

Brugge Tripel staat bekend om zijn complexe en uitgebalanceerde smaakprofiel en de aroma's die hierbij horen. Bij het inschenken valt meteen de kleur, helder goud. Met een mix van fruitige esters, subtiele kruiden en een vleugje moutzoetheid. Lichte fruitige tonen, aangevuld met een milde kruidigheid geven dit bier de verfrissende complexiteit wat dit bier uniek maakt. 

Foodpairing met de Brugge Tripel

Niet alleen is de Brugge Tripel heerlijk om te drinken, ook is het een uitstekende Tripel om te combineren met gerechten. Dankzij het smaakprofiel. de aroma's en de complexiteit van de smaak vormt dit bier een uitstekende aanvulling op gerechten zoals pittige kazen, gegrilde groenten, zeevruchten of zelfs zoetige desserts.