Steenbrugge

Steenbrugge bier bestel je eenvoudig en snel bij Dare to Drink Different. Bekijk het actuele aanbod van Steenbrugge bier.

Over Steenbrugge bier

Steenbrugge is een Belgisch abdijbier van hoge gisting. Het bier wordt sinds 2004 gebrouwen door Brouwerij Palm uit Steenhuffel. De held van dit bier is Sint Arnoldus, de beschermheilige van de bierbrouwers. Hij zou veel levens gespraard hebben door in de middeleeuwen, het drinken van bier in plaats van vervuild water aan te moedigen. Het geheim van het abdijbier Steenbrugge is het eigen kruidenmengsel ‘gruut’, wat het bier zijn heerlijke smaak geeft. Een recept dat volgens traditie sinds de middeleeuwen voortgezet is.

Ontdek de authentieke smaak van Steenbrugge bier

Steenbrugge bier is een waar symbool van ambacht en traditie. Het zal je misschien niet verassen maar Steenbrugge bier is afkomstig uit de Belgische stad Brugge. Dit bier heeft een rijke geschiedenis die teruggaat met eeuwenoude brouwtechnieken en een passie voor perfectie. Hierdoor heeft het Steenbrugge bier zich ontwikkelt tot een allemansvriend. Het onderscheidt zich door een diep karakter en veelzijdig smaakprofiel. Met complexe tonen en een uitgebalanceerde combinatie aan smaken is dit ook een perfect bier om te gebruiken voor foodpairing.

Foodpairing met Steenbrugge bier

Dankzij de smaken van dit bier is het perfect om te drinken bij diverse gerechten. Dit bier kan gecombineert worden met hartige stoofschotels, mosselen, gegrild vlees, rijke kazen of zelfs desserts. Ontdek zelf wat goed past bij dit bier en proef de veelzijdigheid in combinatie met een culinair gerecht. 

Foodpairing met Steenbrugge bier

Het unieke brouwproces

De unieke en complexe smaken van dit bier krijg je niet zomaar. Het brouwen van Steenbrugge bier is een nauwgezet proces dat traditie combineert met moderne expertise. Door gebruik te maken van zorgvuldig geselecteerde gist, mout en hop, wordt dit bier gebrouwen volgens de hoogste normen van vakmanschap. Iedere fase in fermenteringsproces wordt strikt gecontroleerd, wat resulteert in een bier dat de kenmerkende smaak, kwaliteit en complexiteit van Steenbrugge waarborgt.