PALM

PALM bier bestel je eenvoudig en snel bij Dare to Drink Different. Bekijk het actuele aanbod van PALM bier.

Over PALM bier

PALM valt onder de bierstijl ‘Spéciale Belge Ale’. Dit is het betere Belgische bier van het begin van de 20e eeuw. De verschillende bieren van PALM hebben elk een eigen karakter en smaak. Met de beste natuurlijke ingrediënten, waaronder hop van eigen teelt, unieke ambermouten en speciale PALM-gist, creëren we een onderscheidende basissmaak met subtiele karameltonen en een malsheid die doet denken aan honing. Of je nu een voorkeur hebt voor PALM bieren met hoge gisting of juist met lage gisting, PALM heeft voor ieder wat wils.

Het ontstaan van PALM bieren

PALM kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1525. Het begon met de herberg genaamd ‘De Hoorn’ in Steenhuffel, die in de 16e eeuw verwoest werd door oorlogsgeweld. De familie Mertens heroprichtte de herberg en rond 1700 begonnen Joanna Van Accoleyen en Andries van Doorselaer met brouwen.

 

Naast de herberg bood De Hoorn ook landbouwactiviteiten aan, inclusief melkvee, graanteelt en paarden. In 1929 gaf Arthur Van Roy het bier de merknaam ‘Spéciale PALM’ en geloofde sterk in de kwaliteit van deze merknaam. Na de Eerste Wereldoorlog en de wederopbouw groeide de brouwerij langzaam en introduceerde Alfred Van Roy in 1947 het feestbier. De Dobbel PALM.

De overname

In de jaren 60 werden de PALM bieren steeds populairder dankzij de opkomst van de streekbiercultuur in België. In 1974 veranderde de brouwerij haar naam: ‘Brouwerij PALM’. Alfred Van Roy vroeg zijn neef Jan Toye om het familiebedrijf voort te zetten. Het bedrijf groeide vervolgens uit tot een nationale en internationale speler. In 1990 ging PALM een joint-venture aan met de lambiekbrouwerij BOON en in 1998 werd brouwerij Rodenbach overgenomen. In 2016 werd Palm Belgian Craft Brewers overgenomen door de Nederlandse brouwersfamilie Swinkels.

Het brouwproces van de PALM bieren

Tot op heden brouwt PALM zowel hooggistende als laaggistende bieren. Het resultaat is een uitzonderlijke collectie van heerlijk, kwalitatieve bieren met een rijk smakenpallet. Gebrouwen met passie, aan de hand van unieke recepten. Dag in en dag uit worden bieren gebrouwen die bijdragen aan een unieke en authentieke smaakbeleving.

 

Het brouwproces van PALM bieren is een zorgvuldig en ambachtelijk proces waarbij expertise en vakmanschap zijn vereist. Het gebruik van hoogwaardige ingrediënten en een traditionele benadering om bieren van uitzonderlijke kwaliteit te creëren.

PALM bieren brouwerij

PALM bieren bij Dare to Drink Different

Neem de tijd voor iets bijzonders, geniet van verfrissende PALM bieren en probeer eens iets ambers. Kun je niet kiezen? Kies een van de PALM bierpakketten en laat je verassen door een unieke smaakbeleving en ontdek waarom dit bier de perfecte metgezel is voor ontspanning. Plaats jij je bestelling op een doordeweekse dag voor 21 uur? Dan kun jij morgen al genieten van jouw PALM bieren. Do you Dare?

Nieuwe PALM bieren

PALM heeft misschien wel de allerhoogste naamsbekendheid onder bierdrinkers in NL & BE, namelijk 90%. Reden genoeg voor PALM om nieuwe bieren te introduceren. Een PALM WeißAss, PALM 8 Horse Power, PALM Palmtree TropicAle, PALM Palmtree Caballito en een PALM Bonaparty.

 

Wij hebben deze vijf nieuwe bieren opgenomen in een PALM bierpakket met 5 nieuwe smaken waarin wij jou uitdagen om de nieuwe smaken van een van de bekendste en oudste speciaalbiermerken te proeven. Do you Dare? 

PALM 8 Horse Power

Een nieuwe remix! In dit bier zitten klassieke eigenschappen van het Weizen bier gecombineerd met verfrissende en fruitige eigenschappen van de Amerikaanse New-England IPA. Het is een licht, troebel bier van 5.4%. Fruitig en hoppig door het gebruik van Mosaic, Citra en Enigma hop, maar heeft ook de typische kruidige kenmerken van een Belgisch Witbier. Het bier is verfrissend en uiterst doordrinkbaar.

PALM Palmtree TropicAle

De PALM 8 Horse Power is een bovengistend Belgisch Blond bier van 8.0%. Naast de typische fruitigheid die komt van de gebruikte Belgische gist, zijn smaken van fruitige sinaasappel en verfrissende chinotto te ruiken en te proeven. Kortom een verrassend, verfrissend, fruitig en uiterst doordrinkbaar bier.

PALM WeissAss - NE Style Witbier

PALM Tree is een bijzonder doordrinkbaar, fris ondergistend bier met tropische twist. Passievrucht, mango maar ook fruitige hop zijn in de geur en smaak duidelijk te herkennen en geven tijdens het drinken een echte Island-Feel. Hij wordt afgevuld in flint bottle en kan gepresenteerd worden in een verfblik met ijs.

PALM Bonaparty

PALM Bonaparty IPA is een toegankelijke IPA van 5,5% met een uitgesproken hoppig karakter. Fruitig en hoppig in de geur met een bittere afdronk die lekker blijft hangen.

PALM Palmtree Caballito

Deze Caballito, wat een 'klein paard' betekent, is een Zuid-Amerikaans Belgisch bier met een vleugje tequila. Net als dat er vroeger door PALM een hybride bier werd gecreëerd, hebben wij ook een nieuwe hybride gecreëerd (half Engels, half Duits = Belgische Amber Ale). 

PALM: Born To Twist Tradition

PALM. Ooit ontstaan vanuit een brouwwedstrijd in België in 1904. De Amber Speciale Belge was in essentie een antwoord op de invasie van Engelse Ales en Duitse Pilsners op de Belgische markt. Slim zoals de Belgen waren, combineerden ze simpelweg de doordrinkbaarheid van die Duitse pilsner met de geur en smaak van de Engelse Ale tot de Belgische Amber. Een remix was geboren! Of zoals in enkele families een bastaard kind. In dit geval een liefdesbaby van een Engelse moeder en een Duitse vader.

 

Vanuit dit remix gedachtegoed, ofwel bastaardkind, zijn we gaan voortbouwen en heeft PALM de afgelopen drie jaar hard gewerkt om het merk weer relevant te maken voor de jonge craft bierdrinker. Met respect voor de traditie, hebben we een twist aan deze traditie gegeven waardoor het weer relevant wordt en vele jaren meekan. Born to Twist Tradition! 

Het PALM design proces met Max

Van paard naar eenhoorn

De look van deze nieuwe PALM bieren is compleet nieuw, maar honderd procent gebaseerd op de overbekende visuele elementen van PALM. Zo heeft het bekende paard van PALM vleugels gekregen van gerst én een hoorn. Een speelse verwijzing naar brouwerij 'de Hoorn' in Steenhuffel, waar PALM al sinds het ontstaan wordt gebrouwen. Met de gedachtegang van 'Twisting Traditions' is zelfs de A van PALM op de kop gezet. PALM is continu zoekend naar vernieuweing, iets anders, iets opvallends en dat tegen een mooie prijs.