Boon bier

Boon lambiek bestel je eenvoudig en snel bij Dare to Drink Different. Bekijk het actuele aanbod van Boon haar bieren en kom meer te weten over Boon bier.

Wat zijn geuzebieren?

Belgische geuzebieren zijn over de hele wereld geliefd. Zo ook de geuzebieren van Boon. Geuze is in alle opzichten een unieke biersoort. In tegenstelling tot traditionele brouwprocessen, wordt geuze niet gebrouwen, maar gemaakt door het mengen van jonge en oude lambieken.

 

Geuze is een blend van jonge en oude lambieken, waarbij de spontane gisting een essentiële rol speelt. Lambiek, de basis van geuze, ontstaat door spontane gisting, waarbij wilde gisten uit de omgevingslucht worden gebruikt tijdens het brouwproces. Dit resulteert in een bier met een complex en karakteristiek smaakprofiel, dat zowel verfrissend als uitdagend is voor de smaakpapillen. Brouwerij Boon staat bekend om zijn vakmanschap en beheerst de kunst van het maken van geuze als geen ander.

De geschiedenis van Brouwerij Boon: een erfenis van passie en ambacht

Terwijl wij ons best doen om craftbier uit de VS te importeren, zijn ze dáár helemaal dol op Belgische geuzebieren. Zo zie je maar: je wilt altijd hebben wat je niet of moeilijk kunt krijgen. Bij Dare to Drink Different zijn we dan ook heel blij met de bieren van Brouwerij Boon in onze webshop. Vorig jaar werd een van hun bieren nog uitgeroepen tot beste geuze ter wereld. Een paar klikken en ze staan bij jou op de stoep!  

 

De geschiedenis van Brouwerij Bon gaat terug tot de jaren zeventig, toen Frank Boon besloot om het ambacht van geuze brouwen voort te zetten met het grootste respect voor traditie en vakmanschap. Zijn vastberadenheid en toewijding legden de basis voor het succes van de brouwerij, dat tot op de dag van vandaag voortduurt. 

De toekomst van Brouwerij Boon: volgende generatie

Vandaag staan Jos en Karel Boon aan het hoofd van de brouwerij. De volgende generatie heeft het roer overgenomen van Frank die in 2020 met pensioen is gegaan. Ondanks hun moderne benadering blijven ze trouw aan de eeuwenoude tradities en technieken die de geuzebieren van Boon zo uniek maken. Met een ongekende passie voor hun vak en een scherp oog voor kwaliteit, blijven Jos en Karel streven naar perfectie in elke fles geuze die de brouwerij verlaat. Met als resultaat een ongekende smaaksensatie.