Sluit
Sluit
Sluit
Brouwerij Boon met biervaten

Boon bier

Boon lambiek bestel je eenvoudig en snel bij Dare to Drink Different. Bekijk het actuele aanbod van Boon haar bieren en kom meer te weten over Boon bier.

Selecteer filter

Wat zijn geuzebieren?

Belgische geuzebieren zijn over de hele wereld geliefd. Zo ook de geuzebieren van Boon. Geuze is in alle opzichten een unieke biersoort. Het bier wordt namelijk niet gebrouwen maar het wordt gemaakt door het mengen van jonge en oude lambieken.

 

Geuze is een bier dat niet wordt gebrouwen. Het ontstaat door het mengen van jonge en oude lambieken. Kenmerkend voor lambiek is dan weer dat het door spontane gisting ontstaat. Lambiekbrouwerijen gebruiken wilde gisten in de lucht om hun bieren te brouwen. Alles bij elkaar is het dus echt een uniek bier en Brouwerij Boon beheerst het vak als geen ander.  

De bieren van Brouwerij Boon

Terwijl wij ons best doen om craftbier uit de VS te importeren, zijn ze dáár helemaal dol op Belgische geuzebieren. Zo zie je maar: je wilt altijd hebben wat je niet of moeilijk kunt krijgen. Bij Dare to Drink Different zijn we dan ook heel blij met de bieren van Brouwerij Boon in onze webshop. Vorig jaar werd een van hun bieren nog uitgeroepen tot beste geuze ter wereld. Een paar klikken en ze staan bij jou op de stoep! 

 

Vandaag weten we dat het helemaal goed is gekomen met Brouwerij Boon. In de jaren zeventig was het een dappere beslissing van Frank Boon om het bier te blijven maken met het grootste respect voor de traditionele ambacht. 

Volgende generatie

Vandaag staan Jos en Karel Boon aan het hoofd van de brouwerij. De volgende generatie heeft het roer overgenomen van Frank die in 2020 met pensioen is gegaan. Pa houdt nog altijd een oogje in het zeil, want het luistert nauw met die geuze. Maar het resultaat is dan ook een ongekende smaaksensatie.

Back to top