Uiltje

Uiltje bier bestel je eenvoudig en snel bij Dare to Drink Different. Bekijk het actuele aanbod van Uiltje bier.

Uiltje in het kort

Uiltje is niet bang om te experimenteren met haar bieren. Enorm zwaar gehopte bieren of bieren met drop smaak zijn heel normaal bij Uiltje. De Haarlemse brouwer is sinds 2012 de markt aan het veroveren met haar unieke bieren.

 

Wat vooral opvalt? De leuke stripfiguur-achtige artwork op de blikken van Uiltje. Dit geeft het bier een duidelijk kenmerk waaraan je de blikken op het eerste oog herkent. Dit unieke karakter heeft de bieren van Uiltje niet alleen aandacht in Nederland, maar ook in het buitenland gegeven.

Uiltje in letters

De missie

F*cking goed bier brouwen. Dat is de missie van Uiltje. Iedere dag streven naar het brouwen van de beste Nederlandse bieren. Dat is dan ook het motto van Uiltje. Continu streven om de verbluffende kwaliteit van de hoppige Uiltje bieren hoog te houden.

Uiltje Brewing Company

Uiltje Brewing Company is een experimentele Nederlandse brouwer die in 2012 is opgericht met de missie: ‘To Brew F*cking Good Beer!’ Vier jaar later krijgt Uiltje meer dan 300 crowdfunders en een bank enthousiast genoeg om de volgende stap te financieren.

 

Nu staat er een gloednieuwe brouwerij in Haarlem waar de mooiste bieravonturen vandaan komen. Daar worden we heel gelukkig van bij Dare to Drink Different.

Unieke brouwsels

Iemand in Uiltje brouwerij van mout

Uiltje deinst er niet voor terug om de meest uitgesproken bieren te brouwen. Zoals keihard gehopte bieren waarbij ze kilo’s hop tegelijk in de brouwketel knallen. Spannende IPA’s, maar ook zure bieren, rookbieren, bieren met drop, zelfs een heuse kerstboom was niet veilig voor de brouwketel.

 

Ook zijn ze in Haarlem niet vies van Imperial Stouts, Scotch Ales en rijpen ze Barley Wines in oude whisky- en wijnvaten. Je kunt het je zo gek niet bedenken.

 

Met als resultaat? Heerlijk gewaagde bieren die je zeker eens zou moeten proberen! 

Internationaal succes

Niet alleen in Nederland, ook in het buitenland staat het Uiltje bier inmiddels zeer hoog aangeschreven. De brouwer won al vele nationale en internationale prijzen en staat voor de tweede keer in de Top 100 Best Brewers in the World van bier platform RateBeer. Je herkent de bieren van Uiltje aan de opvallende etiketten met illustraties van Gerben Valkema, winnaar van de Stripschapprijs 2021.

Niks anders dan kwaliteitsbier

Tegenwoordig is het brouwen van de beste Nederlandse bieren een ware uitdaging. Het is dan ook geen verassing dat de Nederlandse biermarkt sprankelt van kwaliteitsbieren doordat een overvloed aan brouwerijen allemaal beweren de beste te zijn. De verschillende stijlen en het experimenteren van bieren is ongelofelijk binnen Nederland. De verschillende bierstijlen lijken haast eindeloos.

 

Bij Uiltje Brewing spelen ze met klassiekers als ongefilterde pils, hefeweizens, rokige porters en Amerikaanse pale ales. De uil is echter een nachtbier. Dat zijn de brouwers van het Uiltje bier ook. In het duister van Haarlem worden de grenzen van het bierbrouwen verkent. Door gebruik te maken van de beste ingrediënten en 's werelds beste hop wordt er alleen maar kwaliteitsbier gebrouwen. Oftewel... zoals de missie van Uiltje zegt: f*cking goed bier.

Hoppige smaak

Uiltje bier wordt geproduceerd met alleen de beste hop. Zo wordt bijvoorbeeld de cascade-hop gebruikt. Deze cascade-hop is een van de kostbaarste ingrediënten voor sommige Uiltje bieren. Echte kwaliteitsbieren zoals bijvoorbeeld de Bird of Prey. Door het gebruik van hop komt er een kenmerkende bitterheid in bieren, Zo ook bij enkele van de beste Nederlandse bieren. Uiltje Brewing Company gaat het experimenteren met hop dan ook niet uit de weg. Kansen om de Uiltje bieren extra speciaal en uniek te maken. Do you Dare?  

Uiltje brouwerijpakket

Op zoek naar een moment van ontspanning in deze gekke en stressvolle wereld? Ons samengestelde pakket met een diverse range aan Uiltje bieren is hiervoor de perfecte oplossing. Geneit van de hoppige bieren tijdens een proeverijtje of leun gewoon lekker achterover in je stoel en geniet van het Uiltje bier. 

 

Dit pakket is verkrijgbaar in een variant van 12, 18 of 24-pack. Perfect als cadeau, voor jezelf of om samen te drinken familie of vrienden. Genoeg keus en genoeg reden om de Uiltje bieren eens te proberen! Ontdek deze smaakvolle avonturen en ga de uitdaging aan.