Fritz-Kola

Fritz frisdrank bestel je eenvoudig en snel bij Dare to Drink Different. Bekijk het actuele aanbod van Fritz.

Wat is Fritz-Kola?

Fritz-Kola is een Duits frisdrankmerk dat in 2003 is opgericht door Mirco Wiegert en Lorenz Hampl in Hamburg, Duitsland. Het werd geïntroduceerd als een alternatief voor de reguliere colamerken, met de nadruk op het gebruik van natuurlijke ingrediënten en een hoger cafeïnegehalte.

Fritz-Kola kopen bij Dare to Drink Different

We horen je denken: cola in de shop van Dare to Drink Different? Zeker wel! Je moet het maar aandurven om tussen de megagrote frisdrankfabrikanten je eigen craft colamerk te beginnen. Dat is pas lef!

 

We dagen jou graag uit om de verschillende smaken fritz-kola te proberen. Het zal je verbazen hoe lekker ze zijn. 

Fritz-Kola proosten in de lucht

Het ontstaan van Fritz-kola

Fritz-kola ontstaat in 2003 als de Hamburgse jeugdvrienden Mirco Wiegert en Lorenz Hampl met 7.000 euro startkapitaal besluiten een nieuwe cola in de markt te zetten. Ze kijken naar het bestaande cola-aanbod en denken alleen maar: dit kan beter, leuker en natuurlijker. Zo gezegd, zo gedaan. Ze beginnen heel lokaal, maar het Duitse publiek sluit fritz-kola al snel in hun hart. Vandaag zijn de frisdranken van fritz-kola ook in andere Europese landen razend populair.

Naam en logo

Fritz-kola heeft uitstraling van een undergroundmerk. Die cultstatus is niet helemaal bewust ontstaan. De naam en het logo van fritz-kola zijn uit pragmatische overwegingen gekozen.

 

Vanwege geldgebrek is een uitgebreid naamonderzoek niet mogelijk, dus voeren de vrienden zelf een kleinschalig onderzoek uit bij de ingang van hun lokale supermarkt. Daarbij komt de goedbekkende en sympathieke Noord-Duitse jongensnaam ‘Fritz’ als winnaar uit de bus. Door hun eigen gezichten vervolgens als logo te gebruiken, hoeven ze zich geen zorgen te maken over eventuele rechten van derden!

Puur avontuur bij Fritz-kola

Het geheim van fritz-kola? Dat is helemaal geen geheim: alle dranken zijn volledig vrij van kunstmatig toegevoegde kleur- en smaakstoffen. Verder hebben eigenaren Mirco en Lorenz dezelfde pionierszin als veel craft bierbrouwers. Ze nemen geen genoegen met standaard smaken en blijven nieuwe varianten ontwikkelen. Zo heeft fritz-kola inmiddels verschillende soorten cola! Daarnaast kun je kiezen uit andere limonades, onderverdeeld in de categorieën fritz-limo, fritz-spritz, fritz-mate en mischmasch.

 

Dit soort avontuurlijke frisdranken, vinden we geweldig! Voor fritz-kola is het ook een statement voor echte smaak en verantwoorde keuzes. Waarom zou je met minder genoegen nemen? 

Duurzaamheid

Vanuit de overtuiging dat ze echte relaties kunnen opbouwen die bijdragen aan een betere samenleving, pakken de twee oprichters van Fritz-Kola de zaken op een duurzame manier aan. Ze gebruiken bijvoorbeeld uitsluitend duurzame ingrediënten en bottelen Fritz-Kola in recyclebare flessen. Bovendien geven ze de voorkeur aan het doen van zaken met familiebedrijven.