BRLO

BRLO bieren bestel je eenvoudig en snel bij Dare to Drink Different. Bekijk ons actuele aanbod van BRLO bieren.

BRLO bieren

Wil je iets anders drinken dan het gebruikelijke saaie bier? Dan moet je echt kennis maken met BRLO, de innovatieve brouwerij die bekend staat om hun fantastische bieren. Met 8 verschillende soorten bier, waaronder de Helles, Pale Ale, Berliner Weisse, Baltic Porter en de BRLO IPA is er voor elk wat wils. Maar dat is niet alles. BRLO heeft ook een can Core Range, waaronder de heerlijke Hazy IPA Blurry Vision, Berliner Weisse met aardbeien - Berlin Jam en de non-alcoholische Naked. Dus waar wacht je nog op? Probeer BRLO's unieke en heerlijke bieren en maak deel uit van hun duurzame brouwervaring. Cheers, op BRLO!

BRLO bieren op een rijtje

BRLO, wat is dat?

Als je eens iets anders wil proberen, dan is BRLO echt iets voor jou. De uitdaging begint al bij het bestellen, want hoe spreek je ‘BRLO’ in hemelsnaam uit? Goed nieuws: je kunt het niet fout doen. ‘BRLO’ is de oud-Slavische naam voor Berlijn. Er zijn wel duizenden manieren om ‘BRLO’ uit te spreken. Daarom hebben de brouwers besloten dat iedereen zelf de uitspraak mag bepalen. Voel je dus vrij. Dat doen de brouwers ook. 

BRLO eigen brouwerij

BRLO is opgericht door studievrienden Katharina en Christian. Samen met brouwmeester Michael besluiten ze in 2014 hun eigen bier te gaan brouwen. De eerste jaren doen ze aan ‘gipsy brewing’. Ze hebben dan nog geen eigen apparatuur en trekken van brouwerij naar brouwerij om daar hun bier te maken. In oktober 2016 starten ze hun eigen brouwerij en dat doen ze op een lekker alternatieve manier. Vandaag staan in hartje Berlijn 38 geschakelde zeecontainers die samen de BRLO brouwerij vormen. Dare to brew different, zeggen wij dan.

Kernwaarden van BRLO

BRLO eert haar Duitse afkomst door klassieke bierstijlen te maken, maar wel met een eigen twist. De bieren worden in kleine batches gebrouwen met lokale ingrediënten. Zo kan BRLO steeds nieuwe dingen proberen en toch hoge kwaliteit waarborgen. Elk bier krijgt voldoende tijd om te rijpen en zijn unieke aroma’s te kunnen ontwikkelen. Door het creatieve vakmanschap van BRLO ervaar je de spirit van Berlijn in de ambachtelijke craft bieren.

Duurzaam brouwen

De brouwers van BRLO zijn trouw aan het niet-filteren van de brouwsels. Hierdoor blijven de belangrijke smaak- en voedingsstoffen behouden. Daarnaast hecht BRLO veel waarde aan duurzaamheid. Dit begint met de selectie van grondstoffen en brouwpartners en loopt door tot de regionale gemeenschapsprojecten die ze financieel ondersteunen. 

BRLO Brwhouse: brouwerij

In 2017 opende het BRLO Brwhouse zijn deuren midden in Berlijn, aan de Gleisdreieck. Dit unieke gebouw is gemaakt van 38 overzeese containers die zijn omgebouwd tot een prachtige brouwerij. Het is de thuisbasis van BRLO's eigen brouwerij en gastronomie, met een biertuin onder leiding van Ben Pommer. Wat het BRLO Brwhouse uniek maakt, is dat het de eerste groentegerichte brouwerijgastronomie van Duitsland is. Naast hoogwaardig regionaal vlees worden er ook heerlijke groentegerechten geserveerd. Brouwerijtours in de eigen microbrouwerij zijn een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in het brouwproces.

 

Het BRLO Brwhouse heeft niet alleen prijzen gewonnen voor zijn opvallende architectuur, maar ook voor het innovatieve gastronomische concept. In 2018 is het BRLO Brwhouse opgenomen in de Gault & Millau, waarmee ze erkend werden als één van de beste brouwerijgastronomieën in Duitsland.

BRLO brwhouse - brouwerij van BRLO

Ontstaan van het BRLO Brwhouse

BRLO begon als een brouwerij die brouwcapaciteit huurde bij bevriende brouwerijen. De populariteit van het BRLO bier groeide echter snel en er ontstond een sterke behoefte aan een eigen brouwerij. Bij BRLO Brwhouse zijn ze namelijk van mening dat bier een thuis nodig heeft. In 2016 was het eindelijk zover: de bouw van het BRLO Brwhouse ging van start op een braakliggend terrein in het hart van Kreuzberg. Dit zou de allereerste BRLO brouwerij gaan huisvesten, waar vanaf dat moment alle BRLO bieren zouden worden gebrouwen, gebotteld en op vaten gezet. Het was spannend, vooral voor brouwmeester Michael Lembke.

 

Het BRLO Brwhouse is ontworpen om de beste technologie te combineren met een uniek en herkenbaar BRLO-ontwerp. Het resultaat is een prachtige brouwerij die zowel functioneel als mooi is. Voor de brouwers in BRLO Brwhouse was de oplevering van de brouwerij een van de hoogtepunten in het bestaan van BRLO. Als je op zoek bent naar een plek waar bier echt tot zijn recht komt, dan ben je bij het BRLO Brwhouse aan het juiste adres. Deze brouwerij is niet alleen een plek waar de bieren worden gebrouwen, maar ook een plek waar mensen worden samen gebracht om te genieten van goed bier en goed gezelschap.

Duurzaamheid bij BRLO Brwhouse

Stel je eens voor dat je een biertje drinkt en tegelijkertijd de planeet redt. Klinkt te mooi om waar te zijn? NIet bij BRLO Brwhouse!

 

Bij BRLO wordt duurzaamheid serieus genomen waarbij ze continu op zoek zijn naar manieren om het brouwproces van BRLO te verbeteren. Zo wordt er gebruik gemaakt van eei BRLO waterbehandelingssysteem, waarmee BRLO het eigen drinkwater vermindert en tegelijkertijd de afvalwaterstromen verkleinenen. Daarnaast maakt BRLO Brwhouse gebruik van hun eigen zonne-energie-installatie en steunen ze lokale gemeenschapsprojecten en initiatieven die zich inzetten voor duurzaamheid.

 

Ook houdt BRLO rekening met de selectie van grondstoffen en brouwpartners, waarbij BRLO Brwhouse ervoor zorgt dat ze alleen samenwerken met partners die dezelfde waarden delen. Ze gaan zelfs nog een stap verder. BRLO Brwhouse ondersteunt ook regionale gemeenschapsprojecten financieel om de lokale gemeenschap te ondersteunen en hun bijdrage te leveren aan een duurzamere toekomst.