Jever

Jever bier bestel je eenvoudig en snel bij Dare to Drink Different. Bekijk het actuele aanbod van Jever bier en kom meer te weten over Jever.

De Noord-Duitse pilsener

Jever is een Noord Duitse pilsner dat al ruim 80 jaar wordt gebrouwen door het Friesisches Brauhaus zu Jever. Het geheim van de unieke smaak van Jever schuilt zich in het water waar het bier mee gebrouwen wordt. Dit wordt namelijk al sinds het ontstaan van Jever bier uit dezelfde zachte en zuivere brouwwater bron gewonnen. Combineer dat met ‘das Fingerspitzengefühl’ van de Duitse brouwer en dan begrijp je waarom Jever niet zomaar een een pilsner is.

Friesisches Brauhaus zu Jever

Vlakbij Groningen ligt het kleine Duitse stadje Jever. Al ruim 80 jaar wordt de bekende Jever Pilsener daar gebrouwen door het Friesisches Brauhaus zu Jever. 

 

In de wereld van craft bier wordt soms wat neerbuigend gedaan over pilsener, maar dat is volkomen onterecht. Wist je dat dit misschien wel het moeilijkst te brouwen biertype is? Brouwers weten dat wel. Ze proeven met bewondering de knisperend hoppige pilsener van Jever. De Duitse brouwer maakt een van de meest gedurfde gehopte pilsener ter wereld.

Jever bier brouwerij met veel bieren op de lopende band

De smaken van Jever bier

De zogenoemde ‘bitterhop soorten’ van Jever zorgen voor een prettige tinteling in de wangen, op de tong en aan je gehemelte. Een groot verschil met een IPA is dat die vooral met aromatische hopsoorten wordt gebrouwen. Deze zorgen voor een fruitig aroma en werken soms bijna verdovend op de tong. Jever houdt het super clean en toch vol karakter en smaak.

Lekkerste alcoholvrije pils

Vanavond alcoholvrij? Jever Fun is door menig smaakpanel verkozen tot lekkerste alcoholvrije pils. Het proberen waard dus. Let op: volgens de Duitse regels is het bier alcoholvrij wanneer het niet meer dan 0,5% alcohol bevat. De Nederlandse regels leggen de grens al bij 0,1%. Toch mag het hier als alcoholvrij verkocht worden en jij mag er natuurlijk gewoon altijd van genieten.