Davo bier

DAVO bieren bestel je eenvoudig en snel bij Dare to Drink Different. Bekijk het actuele aanbod van onze DAVO bieren

Over DAVO

DAVO is een Nederlandse bierbrouwerij die onstaan is uit een gemeenchappelijke behoefte aan bier van vier vrienden. In 2012 begonnen de vrienden Jos, Marijn, Arnoud en Frits met het brouwen van bier voor eigen gebruik. Waar het begon met het brouwen van bier in pannen is DAVO uitgegroeid tot een team van 50 gepassioneerde bierliefhebbers, een brouwerij en drie bars.

 

Benieuwd naar de bieren van DAVO? Probeer dan ons samengestelde DAVO bierpakket met onder andere de DAVO Surf Ale en DAVO Road Trip Tripel

DAVO bieren liggend in het gras

De geschiedenis

In 2007 ontmoetten Jos, Marijn en Arnoud elkaar in het bierencafé de Heks in Deventer. Dit gebeurde tijdens het afsluiten van hun studententijd. Arnoud's vader, een thuisbrouwer, gaf hem op zijn 18e verjaardag een thuisbrouwpakket. Hiermee werd de eerste kennis van het brouwproces gecreëerd. 

 

Marijn had al eerder een eigen horecazaak opgezet, terwijl Jos bij de Heks in Deventer werkte om van goed bier te genieten. Met al enige ervaring begonnen ze met brouwen volgens de Three-Pint-Rule, waarbij ze bier maakten dat zijzelf lekker vonden. Ongeacht de trends die op dat moment speelde. 

 

Ze begonnen klein, zoals vrijwel ieder brouwer dat doet. Vrienden en familie mochten het bier voor het eerst proeven en merkten al snel toenemende interesse in de bieren. In 2012 registreerden ze DAVO officieel bij de KvK. Dankzij een succesvolle crowdfunding kwam hun droom in 2016 uit. Hiermee werd DAVO Deventer geopend in een oude molenfabriek. Ondertussen is DAVO al gegroeid met proeflokalen in Arnhem, Zwolle en Twello. De toekomst is veelbelovend en de drie vrienden zijn vastberaden om nog bier te brouwen.

De smaak van DAVO bieren

DAVO bieren zijn zorgvuldig samengesteld met geselecteerde ingrediënten en het meesterschap van het brouwproces. Van verfrissende hop aroma's tot aan diepe, rijke moutsmaken. Door het brede aanbod aan DAVO bieren is voor iedere smaak wel een bier te vinden. De brouwers experimenteren met traditionele en moderne technieken om unieke bieren te blijven brouwen. 

Het DAVO bierpakket

Met het DAVO bierpakket haal je alle smaken in één pakket. Met de diverse range aan bieren smaakt ieder bier anders. De Indie IPA is met 7,5% lekker stevig, maar juist geen hopbom. Daarentegen is de DAVO Road Trip een friskruidige tripel, terwijl de Saint Dimitry Ivanovich Donskoy een heerlijke Russian Imperial Stout is. 

 

Met dit pakket haal je dus alle bierstijlen in huis. Nu verkrijgbaar in een 12, 18 of 24-pack.