Rodenbach

Rodenbach bier bestel je eenvoudig en snel bij Dare to Drink Different. Bekijk het actuele aanbod van Rodenbach bier.

Over Rodenbach bier

Rodenbach, de brouwerij die de meeste mensen kennen om haar Vlaamse roodbruine bieren. Bij Rodenbach werken gepassioneerde biermeesters die streven naar perfectie. Ze creëren unieke recepten en brouwen uitzonderlijk bier van gemengde gisting in 294 eikenhouten foeders. Met als resultaat unieke bieren die je verwachtingen overtreffen. Verfrissende bieren met intense smaken.

 

De smaak van Rodenbach bier is zacht, fris, fruitig en zoetzuur. Het geeft een intense zoetzure, fruitige en volmondige smaak bij de eerste slok. Het zijn heerlijke Vlaams Roodbruine Bieren.

Rodenbach bier en Fruitage by Rodenbach met glas

Rodenbach bier kopen bij Dare to Drink Different

Ontdek ons uitgebreide assortiment aan Rodenbach bier en proef de unieke smaakervaring. Of je nu een liefhebber bent van de traditionele Rodenbach Classic, de verfijnde Rodenbach Grand Cru, de Fruitage by Rodenbach series of juist andere varianten, bij Dare to Drink Different vind je jouw perfecte smaak. Kun je niet kiezen? Ontdek ons Rodenbach bierpakket. Bestel je op een doordeweekse dag voor 21 uur? Geniet dan de volgende dag al van jouw Rodenbach bier.

Rodenbach bierpakket

Ontdek het Rodenbach bierpakket bij Dare to Drink Different en laat je verrassen door de unieke smaken van het Rodenbach bier. Dit speciaal samengestelde bierpakket biedt een selectie van de beste Rodenbach bieren, waaronder de beroemde Vlaamse roodbruine bieren die zijn gerijpt op de karakteristieke eikenhouten foeders.

 

Geniet van de complexe en rijke smaken die zijn ontstaan uit het traditionele vakmanschap van Rodenbach. Met het Rodenbach bierpakket haal je een stukje Belgisch biererfgoed in huis. Do you Dare?

De historie van Rodenbach

De Rodenbachs, afkomstig uit Andernach am Rhein, vestigden zich in het West-Vlaamse Roeselare. Een van de opvallende leden van de familie Rodenbach is Pedro Rodenbach. Hij nam deel aan de veldtocht van Napoleon in Rusland. Ook leidde hij in 1830 de Belgische omwenteling die resulteerde in de onafhankelijkheid van België.

 

De rijke geschiedenis van de Rodenbachs weerspiegelt zich in de passie en het vakmanschap die zijn toegepast in de Rodenbach brouwerij.

Brouwerij Rodenbach

Brouwers over de hele wereld willen diep in hun hart maar één ding: een eigen bierstijl ontwikkelen en daar wereldberoemd mee worden. Vlaams roodbruin is zo’n unieke bierstijl. Dit bier is alleen niet ontstaan in het lab van een hipsterbrouwer, maar op het Vlaamse platteland in de middeleeuwen. Het is een erkend streekproduct dat Brouwerij Rodenbach nog altijd op ambachtelijke wijze bereidt. De brouwer heeft er al vele awards mee gewonnen, omdat het zo’n unieke smaak heeft.

Het Rodenbach karakter

Het geheim? Na het brouwen en een eerste rijpingsperiode van een paar weken wordt het bier overgepompt naar eiken vaten. Dan begint het lange wachten. Want het bier moet nog minstens achttien maanden rijpen. Zo krijgt Rodenbach bier een zachtzure smaak en complexe fruitigheid, net als wijn.  

Industrieel ergoed

Het geheim? Na het brouwen en een eerste rijpingsperiode van een paar weken wordt het bier overgepompt naar eiken vaten. Dan begint het lange wachten. Want het bier moet nog minstens achttien maanden rijpen. Zo krijgt Rodenbach bier een zachtzure smaak en complexe fruitigheid, net als wijn.  

Brouwerij Rodenbach eikenhouten foeders