DAB bier

DAB bier bestel je eenvoudig en snel bij Dare to Drink Different. Bekijk het actuele aanbod van DAB bier.

Over DAB

ortmunder Actien-Brauerei (DAB) is een Duitse bierbrouwerij opgericht in 1868 door zakenmannen Laurenz Fischer en Friedrich Mauritz met hulp van meesterbrouwer Heinrich Herberz. Dat DAB is uitgegroeid tot een internationaal merk en symbool van de Duitse biercultuur is niet zomaar. De meer dan 150 jaar oude authentieke bierbrouwerij is altijd trouw gebleven aan het originele recept met met behulp van pure en natuurlijke ingrediënten.

 

Benieuwd naar het bier van DAB? Probeer dan DAB Dortmunder Export, een elegante pilsner met vollere smaak en zacht en elegant mondgevoel. Tip: Opzoek naar de beste smaakbeleving? Drink dan het bier van DAB uit het unieke DAB bierglas.

Dortmunder Actien Bier (DAB)

Dortmunder Actien-Brauerei (DAB)

Dortmunder Actien Brauerei. Je raadt het al, deze brouwerij ligt in Dortmund. Meesterbrouwer Heinrich Herberz opende hier in 1868 samen met zakenmannen Fisher en Mauritz de deuren van DAB. 

 

De brouwerij is inmiddels dé ambassadeur van de wereldberoemde Dortmunder bierstijl. Gebrouwen volgens het Reinheitsgebot met alleen maar water, gerst, gist en hop. Niet meer, niet minder. DAB wordt nog steeds gebrouwen volgens het originele recept. Alleen de meest pure en natuurlijke ingrediënten komen door het strenge selectieproces heen. 

 

Bieren van de Dortmunder stijl zijn gebrouwen met lage gisting, net als pils. Ze zijn alleen niet zo sterk gehopt als pils. Het is juist het duidelijke moutkarakter dat zorgt voor de volmondige smaak. 

 

Ook Nederlandse brouwerijen hebben zich aan deze bierstijl gewaagd, maar dat blijkt nog verdraaid lastig. Champagne komt ook niet uit Zweden, dus laten we Dortmunder gewoon uit Duitsland halen. Klinkt misschien niet zo grensverleggend als je van Dare to Drink Different zou verwachten, maar we dagen je uit om eens een origineel bier van de Dortmunder Actien Brauerei te drinken. Dan begrijp je pas echt wat fingerspitzengefühl betekent!