Timmermans

Timmermans bier bestel je eenvoudig en snel bij Dare to Drink Different. Bekijk het actuele aanbod van Timmermans bier.

Over Timmermans bier

Timmermans is een Belgische bierbrouwerij in het Vlaams-Brabantse Itterbeek waar al meer dan 300 jaar echte lambiek gebrouwen wordt, de brouwer is hiermee dan ook de oudste lambiekbrouwerij ter wereld. Sinds 1993 maakt dit authentieke erfgoed en stuk vakmanschap deel uit van Anthony Martins “Finest Beer Selection”.

Timmermans brouwerij

De meest spontane brouwerij van allemaal is ongetwijfeld Brouwerij Timmermans. Dat bedoelen we heel letterlijk. Het bier van Timmermans ontstaat namelijk door ‘spontane gisting’. Dat is een wonderlijk proces dat alleen in een klein gebied rond Brussel plaatsvindt. Het komt erop neer dat ze de ramen van de brouwerij openzetten en er wilde gisten naar binnen waaien. Die zetten spontane gisting in gang en dat leidt tot een uniek bier: lambiek. 

 

Dat klinkt allemaal behoorlijk mysterieus, vooral omdat lambiek ongelooflijk lekker is. Je hoeft ons niet te geloven, maar ‘World’s Best Sour Beer’ op de prestigieuze World Beer Awards zegt genoeg. Die prijsuitreiking hadden de oprichters uit 1702 graag willen meemaken. Brouwerij Timmermans is de oudste van in totaal zeven nog actieve Belgische Lambiekbrouwerijen. 

 

Sinds 1993 is Timmermans onderdeel van Brouwerij John Martin, een bedrijf dat Engelse en Belgische bierkennis combineert met een flinke dosis lef. Als je dit zo leest, krijg je toch spontaan zin om de bieren van Timmermans te proberen!

Timmermans brouwerijpakket

Ontdek verschillende prijswinnende bieren van Brouwerij Timmermans in één pakket. Timmermans is de oudste lambiekbrouwerij ter wereld. Op een lichtzure basis komen de meest wonderlijke smaken vrij. Als echte bierliefhebber moet je dit eens in je leven hebben geproefd.