Sluit
Sluit
Sluit

BrewDog

BrewDog bestel je eenvoudig en snel bij Dare to Drink Different. Bekijk het actuele aanbod van BrewDog haar bieren.

Selecteer filter

Het verhaal van BrewDog

BrewDog is een Schots biermerk dat bekend staat om zijn avontuurlijke en onconventionele aanpak van het brouwen van bier. Het bedrijf is opgericht in 2007 door twee vrienden, James Watt en Martin Dickie, die een passie hadden voor bier en het idee hadden om hun eigen brouwerij te starten. Ze begonnen met het brouwen van bier in een schuur in het noordoosten van Schotland en het duurde niet lang voordat hun bier de aandacht trok van bierliefhebbers over de hele wereld.

 

BrewDog heeft een reputatie opgebouwd als een van de meest innovatieve en vooruitstrevende brouwerijen ter wereld. Het bedrijf staat bekend om zijn gebruik van ongewone ingrediënten, zoals cacao en chili's, en het experimenteren met verschillende brouwtechnieken en stijlen. BrewDog heeft ook een sterke focus op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, met de productie van bier met lokaal geproduceerde ingrediënten en het gebruik van groene energiebronnen.

 

Met een groeiende aanhang van fans over de hele wereld, heeft BrewDog een belangrijke rol gespeeld in het opnieuw definiëren van de moderne biercultuur. Van hun bescheiden begin in een schuur tot hun huidige status als een wereldwijd bekend biermerk, blijft BrewDog een inspirerend voorbeeld van wat mogelijk is wanneer passie en creativiteit worden gecombineerd.

BrewDog drinken en proosten

De missie van BrewDog

De missie van BrewDog is om andere mensen te inspireren en net zo gepassioneerd te laten raken van speciaalbier als zijzelf zijn. Deze missie staat vandaag de dag nog steeds hoog in het vaandel bij BrewDog. Elk bier dat je drinkt van BrewDog is een statement: voor echte smaak en voor jongensdromen die uitkomen!

Het ontstaan van BrewDog

BrewDog is in 2007 opgericht door twee Schotse vrienden. Martin Dickie en James Watt zijn de industrieel gebrouwen bieren die de markt op dat moment domineren helemaal beu. Lagers en ales… gaap! Tijd voor avontuur, tijd om hun eigen bier te gaan brouwen. Ze laten zich niet afschrikken door de investering die nodig is en beginnen met ‘hardcore brouwen’. De flesjes vullen ze met de hand om ze daarna vanuit de achterbak van een busje te verkopen op lokale markten.

Groot brouwproces

De aanpak van BrewDog is meteen een groot succes. Twee jaar na oprichting zijn ze al de grootste onafhankelijke brouwerij van Schotland. Via crowdfunding financieren ze een nieuwe brouwerij die ze zo’n 25 km ten noorden van Aberdeen bouwen. Het is nog altijd een van de meest technologisch geavanceerde en milieuvriendelijke brouwerijen ter wereld. In 2017 openen ze een tweede brouwerij in Columbus, Ohio en in 2019 een brouwerij in het Australische Brisbane. Allemaal via crowdfunding gefinancierd. BrewDog heeft geen klanten, BrewDog heeft fans!

Brewdog brouwerij

BrewDog brouwerij

Laten we het hebben over BrewDog - de brouwerij die je uitdaagt om anders te drinken. Deze Schotse brouwerij is niet bang om de norm uit te dagen en is zelfs bereid om zijn tanden te laten zien aan de gevestigde orde van bierbrouwers. BrewDog heeft een uniek brouwproces dat begint met het selecteren van de beste ingrediënten. Maar dat is niet alles - ze nemen ook de tijd om elk brouwsel te perfectioneren. Het resultaat? Een bier dat vol zit met smaak en karakter - net als de brouwerij zelf.

 

De aanpak van BrewDog zou je 'Dare to Brew Different' kunnen noemen, want wat BrewDog echt anders maakt, is hun bereidheid om de regels te breken en nieuwe grenzen te verkennen. Of het nu gaat om het experimenteren met ongewone ingrediënten zoals cacao en chili's, of om het bedenken van nieuwe brouwtechnieken, BrewDog is altijd op zoek naar manieren om te innoveren en te inspireren. Dus als je op zoek bent naar een brouwerij die anders denkt en durft te doen, dan is BrewDog jouw brouwerij. Laat je niet afschrikken door de gevestigde orde - dare to drink different met BrewDog!

Het brouwproces van BrewDog

Bij BrewDog begint het allemaal met de selectie van de beste ingrediënten - en we hebben het hier niet over water en hop (dat zou te simpel zijn)! BrewDog is niet tevreden met gemiddelde ingrediënten en zoekt altijd naar iets nieuws en opwindends om hun bieren naar een hoger niveau te tillen.

 

Maar hier komt het beste deel van het brouwproces: BrewDog voegt een flinke dosis liefde, passie en soms zelfs een vleugje rock-'n-roll toe om de smaken perfect in balans te brengen. Ja, je hoort het goed - rock-'n-roll! De brouwers bij BrewDog zweren bij het afspelen van harde muziek terwijl ze hun bier brouwen, en dat leidt tot geweldige resultaten. Nadat het bier zijn rock-'n-roll-behandeling heeft gekregen, is het tijd voor een nauwgezette verouderingsperiode om alle smaken te laten samensmelten. En dan komt het moment waarop je hebt gewacht - de proeverij! De brouwers van BrewDog zijn nooit tevreden met minder dan perfectie en zullen net zo lang doorgaan met experimenteren en aanpassen tot ze het perfecte brouwsel hebben bereikt.

 

Dus, als je op zoek bent naar een brouwerij die passie, creativiteit en rock-'n-roll combineert om een van de meest opwindende bieren ter wereld te creëren, dan moet je bij BrewDog zijn. Durf anders te drinken en laat je smaakpapillen rocken met BrewDog!

Back to top