Brooklyn Lager

Brooklyn lager bestel je eenvoudig en snel bij Dare to Drink Different. Bekijk het actuele aanbod van Brooklyn lager

Brooklyn Brewery

Brooklyn Brewery begon als een droom om het bier brouwen terug te keren naar de New Yorkse wijk Brooklyn, wat ooit hét powerhouse van de Amerikaanse bierproductie was. Bij Brooklyn Brewery draait het niet om het brouwen van ‘funny beers’ met rare smaakjes, maar juist om het brouwen van bieren die ‘fun’ zijn om te drinken.

 

Opvallend genoeg is het idee voor de Brooklyn Brewery in het Midden-Oosten ontstaan. Oorlogscorrespondent Steve Hindy is daar bij bevriende diplomaten op bezoek als hij voor het eerst thuis gebrouwen bier proeft. In dit deel van de wereld is alcohol streng verboden. De enige manier om van bier te genieten, is het dan maar zélf te brouwen. Over lef gesproken!

 

Als Steve terugkeert naar Amerika blijven de brouwsels van zijn vrienden door zijn hoofd spoken. Samen met zijn benedenbuurman besluit hij de Brooklyn Brewery op te zetten. Het idee bier is dan wel ontstaan in het Midden-Oosten, de naam van de brouwerij is een eerbetoon aan de rijke biergeschiedenis van Brooklyn. Die New Yorkse wijk telde in de gloriejaren maar liefst 48 brouwerijen.

Ambachtelijke bieren

Volgens de huidige brouwmeester van de Brooklyn Brewery, Garrett Oliver, zijn de ambachtelijke bieren van de brouwerij een antwoord op de fletse bieren die de meest Amerikanen de afgelopen 50 jaar hebben gedronken. De op grote schaal geproduceerde fabrieksbieren verbleken bij de smaakvolle brouwsels van de Brooklyn Brewery.

Brooklyn Lager

Fun fact: Brooklyn Brewery brouwt geen ‘funny beers’ met rare smaken. Deze brouwerij biedt je juist bieren die gewoon heerlijk zijn om te drinken. Wat zeg je? Zijn ze dan wel speciaal genoeg voor Dare to Drink Different? We dagen je uit eens de Brooklyn Lager te proberen. Dit bier is iconisch om zijn verfrissende hopbitterheid. Echt wel even iets anders dan de lagers van de grote jongens.