Van Moll

Van Moll bier bestel je eenvoudig en snel bij Dare to Drink Different. Bekijk het actuele aanbod van Van Moll bier.

Over Van Moll Craft Beer

Geen brouwerij te vinden in Eindhoven? Daar heeft Van Moll wat aan gedaan. Van Moll vond het kei stom dat er in Eindhoven nergens een brouwerij te vinden was. De vijfde stad van Nederland en geen brouwerij? In 2013 openden ze dus maar hun eigen brewpub en sindsdien is het Eindhoven brew city!

 

Ze hielden zich bezig met het brouwen van lekkere, maar zeker ook uitdagende bieren. Ze combineren traditie en kennis met een stukje lef en experiment. Naast het normale assortiment van Van Moll brouwen ze eens in de zoveel tijd ook een aantal specials. Deze bieren zijn al helemaal een beleving en niet voor niets maar tijdelijk verkrijgbaar. Do you dare?

Innovatief brouwen

Iedere dag vinden hier smaakexperimenten plaats op zoek naar de balans tussen avontuurlijk brouwen en gewoon superlekker bier. Gedurfd, soms ietwat buitensporig, maar nooit over het randje. Met traditie, kennis, eigenwijsheid en durf in the mix begint elk nieuw brouwavontuur.

Ongekende bierbeleving

Naast een core range brouwt Van Moll jaarlijks ook vele specials. Deze bijzondere bieren zijn tijdelijk (of zelfs alleen op fust) te verkrijgen. Eén ding is zeker: heeft je bierbeleving een boost nodig? Probeer dan zeker Van Moll eens. 

Van Moll bieren op een rijtje

De geschiedenis van Van Moll

  • 2013: De oprichting van Van Moll brouwerij in Eindhoven. Het was een groot succes vanaf de opening van de brewpub op 13 oktober 2013.
  • 2014: De eerste bieren op 75cl fles werden geïntroduceerd: Toewijding en Ons Blackie. Ook heeft de eerste collab plaatsgevonden met Thornbridge wat resulteerde in een liquorice imperial stout. Genaamd "Trekdrop".
  • 2015: De eerste Van Moll fest vond plaats op de binnenplaats van een klooster in Eindhoven. Ruim 1000 bezoekers waren hier aanwezig. Ook werd in 2015 de Doerak uitgebracht op fles.
  • 2016: In 2016 was de release van het eerste barrel-aged bier. De Zoltan imperial stout. Deze werd gerijpt op een Highland Park whiskyvat. Ook werd 'Langharig Tuig' geïntroduceerd als festivalbier voor Dynamo Open Air.
  • 2017: 2017 was het jaar van de derde editie van het Van Moll Fest dat werd gehouden op een iconische locatie, het Evoluon. Ook werd de vaste core range van Van Moll bieren geïntroduceerd, namelijk: Toewijding, Ons Blackie, Doerak en Langharig Tuig.
  • 2018: In 2018 werd een collab road trip georganiseerd van 4000 km in Spanje waarbij ze langs 7 bevriende brouwerijen gingen. Ook werd de Wanderlust toegevoegd aan de core range bieren wat later is veranderd van een low alcohol IPA naar een <0.3% non alcoholic bier.< li>
  • 2019: De tweede road trip collab vond plaats samen met The Magnificent Seven en 7 top UK brouwerijen. Ook zijn er diverse prijzen gewonnen waarbij de Wanderlust goud heeft gewonnen als beste Nederlandse bier bij de Brussels Beer Challenge en Morricone als mooiste Nederlandse bierlabel.
  • 2020: In dit jaar sloeg de coronapandemie toe. Plannen voor collabs, het Van Moll fest en andere events zijn verstoord. Hierdoor zijn creatieve oplossingen bedacht met succesvolle online bierevents en -festivals en is er begonnen met de start van de webshop.
  • 2021: 2021 was het jaar waarin de volledige core range aan bieren is overgezet naar blik, samen met spectaculaire redesigns en een nieuwe website.

Van Moll bierpakket

Bij Van Moll experimenteren ze graag. Hierdoor zijn het gedurfde bieren, maar dat past wel bij Dare to Drink Different. Boost je bierbeleving en probeer dit pakket met uitdagende bieren. 

 

Nu verkrijgbaar in een 12, 18 of 24-pack. Ideaal als cadeau of voor een bierproeverij met vrienden of familie. Haal Langharig Tuig, Wanderlust, Doerak of een van de andere bieren eenvoudig in huis met dit samengestelde pakket aan Van Moll bieren.