Nederlands bier

Ontdek ons ruime aanbod aan Nederlands speciaalbier van diverse brouwerijen en merken. Specifiek op zoek naar Nederlands bier uit een Nederlandse brouwerij? Bekijk dan onze bierpakketten pagina voor specifieke brouwerijpakketten.  

Nederlands bierpakket

Nederlandse bieren zijn enorm populair en het is misschien wel de trots van de Nederlandse biercultuur. Hoewel het succes van Nederlandse dj's over de hele wereld bekend is, is het Nederlandse bier net zo succesvol. In feite zijn er veel Nederlandse brouwerijen die een wereldwijde reputatie hebben opgebouwd vanwege hun hoogwaardige en innovatieve bieren. Wat Nederlandse bieren onderscheidt, is de nadruk op craft bier. Dit type bier wordt meestal met de hand gemaakt in kleine hoeveelheden door onafhankelijke brouwerijen. Dit zorgt voor meer creativiteit, diversiteit en kwaliteit van de bieren. Genoeg reden voor ons om voor jou een Nederlands craft bierpakket samen te stellen!

Nederlandse bieren

Nederland geen bierland? Ben je mal. In de jaren 80 misschien, maar nu tellen we bijna 900 brouwerijen. Wij brouwen als kikkerlandje mee op Champions League niveau. Als thuishaven van één van ‘s werelds grootste biermerken en met honderden brouwerijen doen we mee met de wereldtop. Alle bierstijlen worden gebrouwen in Nederland, maar dan ook écht allemaal. Van trotse trappisten tot überhippe craft brouwers en van 's werelds beste pilseners tot aan dé Nederlandse biertrots, bockbier. Mocht je nog denken dat Nederland geen bierland is, dan bock je maar een eind op. In Nederland vind je alle smaken, geuren en kleuren.

Populaire Nederlandse bierstijlen

Een van de meest bekende Nederlandse bieren zijn gewoon pilsner bieren die een lichte en verfrissende smaak geven die populair zijn bij veel mensen over de hele wereld. Denk aan bieren zoals Bavaria of Estaminet.

 

Naast de pilsners zijn er ook veel Nederlandse brouwerijen die speciaalbieren produceren, zoals trappistenbieren. Een ander voorbeeld uit Nederland is de "Dubbel" en "Tripel", beide bieren die hun oorsprong vinden in Belgische kloosters. Deze bieren worden gebrouwen met verschillende soorten mout en hebben een sterkere smaak dan pilsners.

 

Een andere populaire categorie van Nederlandse bieren zijn "bokbieren". Dit zijn bieren die traditioneel alleen in de herfst en winter verkrijgbaar zijn en een zwaardere smaak hebben dan pilsners. De bokbieren hebben een rijke geschiedenis in Nederland en er worden verschillende variaties geproduceerd, zoals "dubbelbock" en "weizenbock".

 

Een andere stijl van Nederlandse bieren die populair is in Nederland is "Saison". Dit Nederlands bier heeft zijn oorsprong in België en wordt vaak gebrouwen met verschillende soorten fruit en kruiden. Het heeft een lichtere en fruitige smaak en is populair geworden bij Nederlandse bierdrinkers.

 

Naast de hierboven genoemde Nederlandse bieren, zijn er ook veel Nederlandse bieren die worden gebrouwen met ongebruikelijke ingrediënten zoals koffie, chocolade en fruit. Er zijn brouwerijen zoals Brouwerij de Molen die hierom bekend staan. Deze bieren zijn uniek en gewaagd in smaak, en zijn populair bij degenen die op zoek zijn naar nieuwe en spannende bierervaringen. Benieuwd naar nog meer informatie over de brouwerijen? Op Dare to Drink Different hebben we nog diverse andere Nederlandse Brouwerijen op onze Brouwerijen pagina.

Nederlands speciaalbier bij Dare to Drink Different

Dare to Drink Different heeft een uitgebreid assortiment aan Nederlands speciaalbier. Bestel eenvoudig je bieren online en doordeweeks voor 21 uur besteld, is morgen thuisbezorgd. Het bestellen van Nederlands speciaalbier is een geweldige manier om nieuwe en unieke smaken te ontdekken en te genieten van de creativiteit en passie van de verschillende bierbrouwers.

 

Vind je het lastig om een keus te maken tussen het grote aanbod aan Nederlands speciaalbier? Daarom hebben wij een aantal brouwerijpakketten voor jou samengesteld om de bieren van de Nederlandse biercultuur te proeven.