Sluit
Sluit
Sluit

Pils gewoontjes? Think again. Het is echt een hele kunst om een goede pilsner te brouwen. Pilsner (of 'lager’) wordt vergist op een lage temperatuur, tussen 6 en 13 graden. Daardoor duurt het proces langer en het vereist groot vakmanschap om dat in goede banen te leiden. Pilsners kenmerken zich door hun hoge doordrinkbaarheid en helderheid. Liefst met knisperende hopbitterheid. Het verschil tussen een pilsner en een lager is subtiel: een lager is minder bitter. Als je denkt dat je de smaak van deze bierstijl onderhand wel kent, dan dagen wij je uit om tóch eens een onbekende pilsner te proberen. Vooruit, verras jezelf.

De best verkopende pilsner bieren

Pilsner, even afpilsen

De oorsprong van deze bierstijl ligt in Pilsen. Josef Groll maakte in de Tsjechische stad het werk af dat een jaar of tien eerder door Beierse brouwers was gestart. Het gevonden pilsener bier was direct een geweldig succes. Het biertype veroverde razendsnel de wereld. De combinatie van de heldere, goudgele kleur en de frisse koolzuur pareling zorgde ervoor dat bierdrinkers massaal hun traditionele bier lieten staan.

In Nederland is pilsener trouwens nog lang ‘Beiersch bier’ genoemd. Dat verklaart bijvoorbeeld ook waarom veel brouwerijen destijds deze toevoeging gebruikten. Zo heette Amstel vroeger ‘Beiersche bierbrouwerij Amstel’. Weer een leuk weetje voor in de kroeg, maar kijk eerst eens rond in onze webshop. Hier vind je ook een aantal pilseners van minder bekende brouwerijen. Dare to Drink Different, weetjewel.

Hou jij ook zo van pilsen? Dat snappen wij helemaal. Leg deze bieren bij jou in de koelkast en geniet samen, of alleen, van een top selectie pilsners. Do you dare? Dit bierpakket bevat:

·    Weihenstephaner Original Helles, Brooklyn Lager, Moritz Lager, Omer vander Ghinste Blauw, BRLO Helles & Budweiser Budvar Pils

·   Je kan dan kiezen uit: 12-pack (alles 2x) en 24-pack (alles 4X)

Pilsner - Foodpairing tips

Wil jij de lekkerste hapjes of gerechten combineren met Pilsner bieren? Wij doen alvast enkele suggesties:

·       Hamburgers 

·       Harde kaas

·       Aziatische gerechten

·       Gevogelte

·       Mosselen

Andere bierstijlen uit Blond & Krachtig

Back to top