Smaakprofielen

Honderden verschillende bieren en steeds weer verse aanvoer. Buiten je comfort zone gaan was nog nooit zo lekker. Juist als je vaker speciale bieren drinkt, is Dare to Drink Different dé plek om nieuwe smaken te ontdekken. Dare to Drink Different is vooral een uitnodiging om jezelf te verrassen. Benieuwd naar jouw smaakprofiel?

Ik ga op ontdekkingsreis en neem mee: zes smaakprofielen

Weet je niet waar je moet beginnen? Dan zijn de smaakprofielen ideaal. Onze biersommeliers hebben alle bierstijlen naar smaak ingedeeld. Zo vind je snel de hoek waar voor jou de allerlekkerste bieren te vinden zijn. En daar blijf je natuurlijk niet in hangen! Verken rustig alle smaakprofielen. Je vindt er informatie over de verschillende soorten, zodat je ongemerkt steeds meer een echte bierkenner wordt.

 

Lees hieronder meer over de smaakprofielen en begin je ontdekkingstocht. 

 

Fris en Fruitig

Ontdek onze Frisse & Fruitige bieren

●         Lichte, verfrissende bieren met fruitige tonen.

●         Bierstijlen: Cider, Mexican Style, Fruitbier, Hard Seltzers, Weizen, Witbier

 

Voor de meer ervaren bieravonturier voelt het hier als een glamping: niet heel uitdagend, maar stiekem wel erg lekker. Heerlijk op een zomers terras óf op een donkere dag (om een zonnig gevoel op te wekken). 

 

Ontdek en proef nu zelf de Frisse & Fruitige bieren in ons assortiment. 

Soepel en Subtiel

Ontdek onze Soepele en Subtiele bieren

●         Toegankelijke, verfrissende bieren met een subtiele smaak

●         Bierstijlen: Alcoholvrij bier, Lager, Licht blond (minder dan 7,5%), Pilsner, Session IPA

 

Lekker bier hoeft zeker niet altijd zwaar te zijn. Wel zou je kunnen zeggen: hoe lager het alcoholpercentage, hoe groter de uitdaging voor de brouwer. Juist daarom zijn er de laatste jaren zoveel lekkere lichte bieren ontstaan. Die vind je niet allemaal in de supermarkt, wel bij ons! Pilseners met mooie nuances, Session IPA’s met een stevige hopsmaak.

 

Ontdek en proef nu zelf de Soepele & Subtiele bieren in ons assortiment. 

Amber en Elegant

Ontdek onze Amber & Elegante bieren

●         Donkerblonde of amberkleurige bieren met een romige, kruidige of lichtzoete smaak.

●         Bierstijlen: Amber Ale, Lentebock, Pale Ale, Saison

 

Hier gebeuren spannende dingen! Dieprode kleuren en karameltinten, hier en daar behoorlijk kruidig of met een verrassend droge afdronk. Traditioneel gebrouwen in de winter (Saison) of het voorjaar (Lentebock), maar bij ons het hele jaar door verkrijgbaar. Al deze bieren zijn bovengistend, wat betekent dat ze een uitgesproken karakter hebben. 

 

Ontdek en proef nu zelf de Amber & Elegante bieren in ons assortiment. 

Blond en Krachtig

Ontdek onze Blond & Krachtige bieren

●         Blond bier met een bitter, complex en bruisend karakter

●         Bierstijlen:  IPA, Krachtig Blond (meer dan 7,5%), New England IPA, Tripel.

 

Als je wat verder durft te gaan dan de rest, zit je goed bij dit smaakprofiel. Deze bieren vereisen wat namelijk wat moed! Hier vind je de krachtige, bittere en complexe karakters waar je echt moeite voor moet doen. Bieren die je met aandacht drinkt en waarin je elke keer weer een andere smaak ontdekt.   

 

Ontdek en proef nu zelf de Blond & Krachtige bieren uit ons assortiment.

Donker en Rijk

Ontdek onze Donkere & Rijke bieren

●         Donker bier, met verwarmende zoete toetsen

●         Bierstijlen: Bockbier, Doppelbock en Herfstbock & Bruin/Dubbel bier

 

Als je de herfst kon bottelen dan kwam hij zeker in dit smaakprofiel terecht. Stoer, donker bier met aardse tinten en zoete toetsen. Als het buiten guur en koud is, geeft dit bier je een warme gloed van binnen. Maar niemand zegt dat jij dit profiel niet in een heel ander seizoen kunt nuttigen. Dat is nou juist wat waar Dare to Drink Different voor staat: genieten zoals jij dat wil. 

 

Ontdek en proef nu zelf de Donkere & Rijke bieren uit ons assortiment.

Intens en Uitdagend

Ontdek onze Intense & Uitdagende bieren

●         Spannende en avontuurlijke bieren met extreme smaaksensaties

●         Bierstijlen: Geuze, PorterQuadrupel / Barley wine, Sour Ale, Stout, Russian Imperial Stout / Porter, Vlaams Bruin, 

 

Wie echt grenzen wil verleggen in smaak zit hier goed. Bieren gebrouwen door liefhebbers voor liefhebbers. Met een ongekende diepgang en smaken die zich vaak pas prijsgeven als het bier langzaam opwarmt. Sommige bieren zijn beperkt beschikbaar, omdat ze in kleine oplage worden gebrouwen. Of omdat ze gewoon maanden moeten rusten voordat ze uitgerijpt zijn. Met alcoholpercentages oplopend tot ver boven de 10% is ‘intens en uitdagend’ niets teveel gezegd! 

 

Ontdek en proef nu zelf de Intense & Uitdagende bieren uit ons assortiment.