Sluit
Sluit
Sluit

smaakprofiel overzicht

Bij Dare to Drink Different hebben we ruim 500 producten in het assortiment. Dit aanbod is natuurlijk fantastisch, maar om je wegwijs te maken in deze jungel hebben we smaakprofielen ontwikkeld. Weet je nog niet welk smaakproefiel het beste bij je past, doe dan onze unieke smaaktest. Buiten je comfort zone gaan was nog nooit zo lekker. Juist als je vaker speciale bieren drinkt, is Dare to Drink Different dé plek om nieuwe smaken te ontdekken. Dare to Drink Different is vooral een uitnodiging om jezelf te verrassen.

 

Lees hieronder meer over de smaakprofielen en begin je ontdekkingstocht. 

 

Fris en Fruitig

Voor de meer ervaren bieravonturier voelt het hier als een glamping: niet heel uitdagend, maar stiekem wel erg lekker. Heerlijk op een zomers terras óf op een donkere dag (om een zonnig gevoel op te wekken). 

Soepel & subtiel

Lekker bier hoeft zeker niet altijd zwaar te zijn. Wel zou je kunnen zeggen: hoe lager het alcoholpercentage, hoe groter de uitdaging voor de brouwer. Juist daarom zijn er de laatste jaren zoveel lekkere lichte bieren ontstaan. Die vind je niet allemaal in de supermarkt, wel bij ons! Pilseners met mooie nuances, Session IPA’s met een stevige hopsmaak.

Amber & Elegant

Hier gebeuren spannende dingen! Dieprode kleuren en karameltinten, hier en daar behoorlijk kruidig of met een verrassend droge afdronk. Traditioneel gebrouwen in de winter (Saison) of het voorjaar (Lentebock), maar bij ons het hele jaar door verkrijgbaar. Al deze bieren zijn bovengistend, wat betekent dat ze een uitgesproken karakter hebben. 

Blond & Krachtig

Als je wat verder durft te gaan dan de rest, zit je goed bij dit smaakprofiel. Deze bieren vereisen wat namelijk wat moed! Hier vind je de krachtige, bittere en complexe karakters waar je echt moeite voor moet doen. Bieren die je met aandacht drinkt en waarin je elke keer weer een andere smaak ontdekt.   

Donker & Rijk

Als je de herfst kon bottelen dan kwam hij zeker in dit smaakprofiel terecht. Stoer, donker bier met aardse tinten en zoete toetsen. Als het buiten guur en koud is, geeft dit bier je een warme gloed van binnen. Maar niemand zegt dat jij dit profiel niet in een heel ander seizoen kunt nuttigen. Dat is nou juist wat waar Dare to Drink Different voor staat: genieten zoals jij dat wil. 

Intens & uitdagend

Wie echt grenzen wil verleggen in smaak zit hier goed. Bieren gebrouwen door liefhebbers voor liefhebbers. Met een ongekende diepgang en smaken die zich vaak pas prijsgeven als het bier langzaam opwarmt. Sommige bieren zijn beperkt beschikbaar, omdat ze in kleine oplage worden gebrouwen. Of omdat ze gewoon maanden moeten rusten voordat ze uitgerijpt zijn. Met alcoholpercentages oplopend tot ver boven de 10% is ‘intens en uitdagend’ niets teveel gezegd! 

Back to top