Sluit
Sluit
Sluit

Uiltje Brewing Company

Uiltje Brewing Company

Uiltje Brewing Company

Uiltje Brewing Company is een experimentele Nederlandse brouwer die in 2012 is opgericht met de missie: ‘To Brew F*cking Good Beer!’ Vier jaar later krijgt Uiltje meer dan 300 crowdfunders en een bank enthousiast genoeg om de volgende stap te financieren. Nu staat er een gloednieuwe brouwerij in Haarlem waar de mooiste bieravonturen vandaan komen. Daar worden we heel gelukkig van bij Dare to Drink Different. 

 

Unieke brouwsels

Uiltje deinst er niet voor terug de meest uitgesproken bieren te brouwen. Zoals keihard gehopte bieren waarbij ze kilo’s hop tegelijk in de brouwketel knallen. Spannende IPA’s, maar ook zure bieren, rookbieren, bieren met drop, zelfs een heuse kerstboom was niet veilig voor de brouwketel. Ook zijn ze in Haarlem niet vies van Imperial Stouts, Scotch Ales en rijpen ze Barley Wines in oude whisky- en wijnvaten.

 

Internationaal succes

Niet alleen in Nederland, ook in het buitenland staat Uiltje inmiddels zeer hoog aangeschreven. De brouwer won al vele nationale en internationale prijzen en staat voor de tweede keer in de Top 100 Best Brewers in the World van bier platform RateBeer. 


Je herkent de bieren van Uiltje aan de opvallende etiketten met illustraties van Gerben Valkema, winnaar van de Stripschapprijs 2021.

 

Benieuwd naar het gehele Uiltje assortiment?

    

 

Populaire bieren van Uiltje Brewing Company

Back to top