Duits bier

Ontdek ons ruime aanbod aan Duits bier van diverse brouwerijen en merken. Specifiek op zoek naar Duits bier uit een Duitse brouwerij? Bekijk dan onze bierpakketten pagina voor specifieke brouwerijpakketten.  

Duits (speciaal)bier bij Dare to Drink Different

Bij Dare to Drink Different kun je genieten van een breed scala aan Duits speciaalbier. Onze selectie omvat verschillende soorten bier, waaronder pils, weizen, altbier en bockbier. We bieden bieren van verschillende Duitse brouwerijen aan, waaronder BRLO Craft Beer, Bayerische Staatsbraeurei Weihenstephan en Dortmunder Actien-Breauerei (DAB).

 

Onze Duitse pilseners zijn licht en verfrissend, perfect voor een zonnige dag. We bieden ook verschillende weizens aan, waaronder de traditionele Hefeweizen en Dunkelweizen. Onze altbieren hebben een licht bittere smaak en zijn gemaakt volgens traditionele recepten uit Düsseldorf. Onze bockbieren zijn sterk en vol van smaak, perfect voor de wintermaanden.

 

Bij Dare to Drink Different geloven we in het ondersteunen van lokale brouwerijen en het aanbieden van unieke smaken en stijlen. Daarom hebben we ook verschillende bieren van kleine lokale Duitse brouwerijen in ons assortiment. We streven er altijd naar om onze klanten de beste Duitse bieren te bieden die er zijn.

 

Duits bier is perfect om te genieten tijdens een gezellige avond uit of om te combineren met traditionele Duitse gerechten zoals schnitzels en pretzels. Bij Dare to Drink Different kun je de echte smaak van Duitsland ontdekken door onze selectie van Duits bier te proeven.

Duitse bieren en het Reinheitsgebot

Het Reinheitsgebot? Kun je dat drinken? Nee, het is het principe dat bier uit vier basisingrediënten bestaat: water, graan, hop en gist. Niet meer de regel voor het pils brouwen, maar het zorgt wel voor doordrinkbare en smaakvolle bieren. Jazeker, de Duitsers kunnen ondergistend bierbrouwen als de beste. En dat is niet het enige wat de Duitsers hebben uitgevonden. Wist je dat de oudste brouwerij van de wereld in Duitsland staat? Namelijk; De Weihenstephan brouwerij.

 

Hoe ze dit fingerspitzengefühl gekregen hebben? Ze hebben een brouwersopleiding aan de universiteit. Topbrouwers uit de hele wereld leerden hier het vak. Wereldwijd genieten bierliefhebbers van de ‘gründlich’ gebrouwen Duitse bieren.

Wat is het Reinheitsgebot?

Het Reinheitsgebot, ook wel bekend als het Duitse zuiverheidsgebod, is een wet uit 1516 die stelt dat bier alleen gemaakt mag worden van water, mout, hop en gist. Het werd oorspronkelijk ingevoerd om de kwaliteit van Duits bier te waarborgen en om concurrentie met brood te vermijden, aangezien graan voor brood nodig was. Tegenwoordig wordt het Reinheitsgebot vaak gezien als een symbool van de Duitse biercultuur en wordt het nog steeds gebruikt als een marketingtool door Duitse brouwerijen.

 

Speciaalbier is een term die vaak wordt gebruikt om bieren aan te duiden die buiten de traditionele stijlen vallen, zoals pils en lager, die worden geproduceerd in overeenstemming met het Reinheitsgebot. Sommige speciaalbieren worden gemaakt met extra ingrediënten, zoals fruit, kruiden of specerijen, die niet zijn toegestaan volgens het Reinheitsgebot. In sommige landen, zoals België, gelden er geen dergelijke beperkingen en kunnen brouwers vrij experimenteren met verschillende ingrediënten en bierstijlen.

Duitse brouwerijpakketten

Dare to Drink Different biedt verschillende Duitse bieren van verschillende Duitse brouwerijen aan. Daarom hebben wij een aantal Duitse brouwerijpakketten voor jou samengesteld om de bieren van de Duitse biercultuur te proeven. De Duitse brouwerijpakketten zijn samengesteld per brouwerij. Ontdek onze goed gevulde Weihenstephaner pakket, maar ook het brouwerijpakket van BRLO en nog meer!