Sluit
Sluit
Sluit

Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan

Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan

 

Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan

Weihenstephan is de oudste nog bestaande bierbrouwerij ter wereld. Al in 1040 kregen de Benedictijner monniken van het Weihenstephan klooster in de Duitse stad Freising het recht bier te brouwen. Dat de brouwerij van het Weihenstephan klooster na bijna duizend jaar nog steeds op dezelfde heuvel in het Beierselandschap staat, is niet vanzelfsprekend. Het klooster is ontvolkt door pestepidemieën en hongersnoden, kreeg een aardbeving te verduren en is 4 keer volledig afgebrand. Maar het bier kruipt waar het niet gaan kan en de brouwerij weet zich steeds weer op te richten.

 

Weihenstephan heeft een combinatie van traditie en technologie waar wij in Nederland jaloers op zijn. Ze hebben een nauwe samenwerking met het Harvard voor brouwers: de School of Life Sciences van de Technische Universiteit van München. Het is niet geheel toevallig dat de brouwersfaculteit op het Weihenstephaner brouwerijterrein gevestigd is. Deze universitaire kennis en hypermoderne brouwinstallaties komen samen met de rijke historie en traditie. De uitkomst: 15 originele Duitse bieren van uitzonderlijke klasse. 

 

Het Weihenstephaner Hefeweissbier krijgt van ons nog een speciale vermelding. Dit bier wordt volgens het Reinheitsgebot gebrouwen. Smaakmakers als koriander en citroenschil (die wel aan witbier worden toegevoegd) zijn ten strengste verboden volgens het Reinheitsgebot. Voor degene die wat minder met de Duitse taal hebben: ‘Weizen’ heeft niks te maken met de kleur, maar is Duits voor tarwe. Weer wat geleerd. 

 

Bij Dare to Drink Different houden we van brouwexperimenten en smaakavonturen. Maar als we even behoefte hebben aan een plek om te landen, een veilige haven van kwaliteit en smaak… dan is Weihenstephan de brouwerij waar we altijd op kunnen terugvallen. 

 

Benieuwd naar het gehele Weihenstephan assortiment?

 

 

Populaire producten van Bayerische staatsbrauerei Weihenstephan

Back to top