Sluit
Sluit
Sluit

Dare to Drink Different is natuurlijk ook: eens iets héél anders dan bier durven bestellen. Bij Hard Seltzer zit je goed. Het is een Engelse term die aangeeft dat we te maken hebben met alcoholhoudend (hard) bruiswater (seltzer). Dit wordt op smaak gebracht met fruitaroma’s en andere smaakmakers. Die hebben één ding gemeen: ze bevatten geen of héél weinig suiker. Het maakt Hard Seltzers ideaal als je lekker wil genieten zonder steeds calorieën te tellen. En er is heel wat te genieten, want er komen voortdurend nieuwe varianten en smaken bij. Echt een drank om in de gaten te houden.

De best verkopende Hard Seltzer

Hard Seltzer - dé trend uit de VS

Hard Seltzers - een trend die in 2020 is overgewaaid uit Amerika. Je hebt ongetwijfeld al eens voorbij het supermarktschap van de Hard Seltzers gelopen. Maar wat zijn Hard Seltzers eigenlijk en waarom behoort het niet tot de biercategorie? En waarom is het in no-time zo populair geworden? 

Het ontstaan van de Hard Seltzer

In 2013 werd de allereerste 'spiked seltzer' onder de merknaam van White Claw op de markt gebracht in Amerika. De Hard Seltzer is dus nog een vrij jong drankje. Na een investering van AB Inbev zijn hard seltzers in één klap een megatrend geworden. Inmiddels is de trend dus overgewaaid naar Europa en neemt de Hard Seltzer hier een belangrijke positie in op de biermarkt.

Betekenis en smaakbeleving

Hard Seltzer is een Engelse term die aangeeft dat we te maken hebben met alcoholhoudend (hard) bruiswater (seltzer). Hard Seltzer wordt soms ook wel spiked seltzer of wodka-soda genoemd. Deze licht-alcoholische drankjes bevatten doorgaans 4% tot 5% alcohol en worden bijna altijd verkocht in blik. Verder zijn deze drankjes doorgaans glutenvrij, vegan en vrij van kunstmatige toevoegingen en kleurstoffen. Je kunt bijna zeggen dat ze dus 'gezond' zijn.

 

Hard Seltzers worden op smaak gebracht met fruitaroma’s en andere smaakmakers. Die hebben één ding gemeen: ze bevatten geen of héél weinig suiker. Het maakt Hard Seltzers ideaal als je lekker wil genieten zonder steeds calorieën te tellen. De weinige calorieën die het drankje bevat, komt dus door de alcohol die er in zit.

 

Bij Dare to Drink Different vinden we Hard Seltzer het perfecte alternatief voor zwaardere of zoetere producten zoals wijn, bier of cocktails. Bekijk daarom gerust onze suggesties voor het combineren van een Hard Seltzer bij lekkere hapjes of gerechten. Daarnaast is Hard Seltzer niet alleen verfrissend, maar ook het meest caloriearm van alle alcoholhoudende dranken.

Hard Seltzer - Foodpairing tips

Wil jij de lekkerste hapjes of gerechten combineren met een Hard Seltzer? Wij doen alvast enkele suggesties:

·       Gevogelte

·       Harde kaas

·       Brie

·       Aziatische schotels

·       Fris fingerfood

Populaire drank onder jongeren

In Nederland wordt Hard Seltzer steeds populairder. Kijk alleen al naar de grootte van het schap in de supermarkten. Zodra de lente opsteekt, zie je steeds meer jongeren bijvoorbeeld in het park met blikjes Hard Seltzer zitten. Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk dan hier onze Hard Seltzers. Er zijn verschillende merken Hard Seltzer, maar de meest bekende in Nederland is STËLZ.

STËLZ

De oprichters van  STËLZ hebben de opkomst van Hard Seltzer in Amerika van dichtbij meegemaakt. Hun missie is: Hard Seltzer aan Europa geven, maar dan beter. Dat doen ze onder het motto ‘less is more’. Bruiswater, alcohol en ongezoet aroma, meer is er niet nodig. De Hard Seltzers van STËLZ bevatten geen suiker, geen koolhydraten, geen gluten en slechts 63 calorieën per 25cl blikje. STËLZ houdt ook de verpakking en communicatie puur, helder en simpel met een kleine kick en humor. 

 

Andere bierstijlen uit Fris & Fruitig

Back to top