Moinette

Moinette bier bestel je eenvoudig en snel bij Dare to Drink Different. Bekijk het actuele aanbod van Moinette bier.

Over Moinette en haar bieren

Moinette is een Belgisch biermerk van een van de bekendste brouwers uit België: Brasserie Dupont. Moinette bier wordt al sinds 1955 gebrouwen en door de jaren heen zijn er verschillende biersoorten aan toegevoegd waaronder een volledig biologisch bier.

 

De bieren van Moinette zijn enorm populair in het buitenland wat wij niet heel gek vinden. Je proeft namelijk de jaren aan ervaring in de bieren van deze traditionele familiebrouwerij.

 

Ben je benieuwd geraakt naar de bieren van Moinette? Probeer dan eens de Moinette Blonde of de Moinette Bruin.

Een reis naar het verleden

Moinette bier vindt zijn oorsprong in het pittoreske Tourpes in de jaren 1900. Op dit prachtige familielandgoed vind je de Cense de la Moinette. Deze naam was geen willekeurige keuze, maar een eerbetoon aan de geschiedenis van het gebied. De naam verwijst ook naar de drassige moerassen en drijfzand. De naam 'Moinette' onthult zijn diepe betekenis als een speelse herinterpretatie van het oude Franse woord 'moëne', dat 'moeras' betekent.

De smaak van Moinette bier

Waarom zou je genoegen nemen met 'gewoon' bier als je Moinette kunt proeven? Durf anders te drinken en stap uit je comfort zone. Moinette bier is een subtiel bier met kruidige en fruitige tonen, maar toch die nodige diepgang en complexiteit. De kruidige elementen verschillen van lichte kruiden zoals koriander tot andere subtielere kruidigere smaken die de smaak verrijken.

 

Het bier heeft ook een verassend verfrissende en lichtzure ondertoon. Door de balans van kruidig, fruitig, subtiel en lichte zuren tonen is dit bier geschikt voor diverse gelegenheden. Do you Dare?