Brasserie Dupont

Brasserie Dupont

 

Brasserie Dupont

Het ontstaan van de Belgische brouwerij ‘Brasserie Dupont’ in een notendop? Zoon zegt tegen vader dat hij wil emigreren naar Canada. Vader koopt een hoevebrouwerij en tien cafés om hem in België te houden. Zo ging dat in 1920. En maar goed ook, want daardoor kun jij nu genieten van epische bieren. De topper ‘Saison Dupont’ werd onlangs in het Amerikaanse mannenblad ‘Men’s Journal’ nog uitgeroepen tot ‘Best beer in the world’.

 

Tegenwoordig is het helemaal trendy om biologisch te brouwen, bij Brasserie Dupont zijn ze hun tijd ver vooruit. Sinds 1990 brouwen ze zes van de vijftien bieren al volledig biologisch: Biolégère (blond bier), Bière de Miel Bio (honingbier), Blanche du Hainaut Bio (blond), Moinette Bio (koperblond), Saison Bio (ook koperblond) en Saison Bio Triomf (amber). Stuk voor stuk speciale bieren van hoge gisting met hergisting op fles.  


De jaarlijkse productie van Brasserie Dupont bedraagt 18.000 hectoliter. Maar liefst 40 procent van de totale productie gaat de grens over naar het buitenland. Zo kunnen bierliefhebbers in Verenigde Staten, Japan, Canada, Frankrijk, Italië, Engeland en Nederland ook genieten van de Belgische bieren van deze unieke familiebrouwerij.


Wij proberen Saison Dupont in ieder geval altijd op voorraad te houden. Zo heb jij deze klassieker vrijwel altijd binnen 24 uur in huis.  

 

Benieuwd naar het gehele assortiment van Brasserie Dupont?

 

Populaire producten van Brasserie Dupont