Sale

Uiltje Portal to hop hell 4x44cl

Uiltje

€19.95
€17.96
Prijs inclusief statiegeld
(0 reviews) Schrijf een review
Smaakprofiel
Blond & Krachtig
Bierstijl
IPA
Alcoholpercentage
9.0%
Beschikbaarheid:
Vóór 21.00 uur besteld, morgen in huis
Verzendkosten:
6,95 - Vanaf €60 gratis verzending

Tijdelijk geen voorraad..

Uiltje Portal to hop hell - Limited Edition Brut IPA

Elk jaar in november trakteert Uiltje Brewing Co. zijn fans op een limited edition Brut IPA voor de feestdagen. Traditiegetrouw verpakt in een collector’s box of magnumfles, draait Uiltje de branding naar een minimum rondom de jaarwisseling en zijn de blikken alleen nog maar een groot canvas. “Het is een cadeautje voor de trouwste fans,” zegt Joyce Kooijman, marketingmanager bij Uiltje. “Iets dat je echt kan verzamelen, over praten en van kan genieten tijdens de feestmaand december.” Dit jaar liet de Haarlemse brouwerij zich inspireren door een horror-klassieker uit de jaren tachtig. Het resultaat is de Portal to Hop Hell, een nauwgezette craft collector’s boxset met vier zwartkleurige 44cl blikken, waar op elk een gruwelijk handgetekend karakter figureert. Aangekondigd op Halloween, is de Portal to Hop Hell 20 november gereleased.

“Dit is de enige batch in het jaar waarin we de wetten van het brouwen en branding compleet negeren en echt iets baldadigs op de markt zetten”, zegt oprichter Robbert Uyleman. “De tijd en energie die we in deze feestboxen stoppen, heeft commercieel absoluut geen zin, maar het is iets dat we erg graag willen doen. Je kunt geen prijs op passie zetten.”

Portal to Hop Hell

In voorgaande jaren heeft de Haarlemse brouwerij Brut IPA’s gebrouwen met een gangsterthema in magnumflessen. Dit jaar is de Portal to Hop Hell exclusief verkrijgbaar als een boxset van vier. De box is een extravagant geïllustreerde Hop Box bedekt met owls from hell. Er is zelfs een waarschuwing voor kopers: ‘Open this box and Uiltje owns your soul.’ Op elk van de duistere sinistere blikken staat een ander horrorpersonage afgebeeld, getekend door huiscartoonist Gerben Valkema. Elk blik is voorzien van een kort verhaal van schrijver John Weich.

“We hebben onze branding afgezwakt tot het punt dat deze bijna niet meer bestaat, waarbij we bijna alle beschikbare ruimte voor het artwork gebruiken”, zegt Kooijman. “Natuurlijk willen we dat onze fans het bier vers drinken, maar stiekem hopen we dat ze onze Portal to Hop Hell boxset in hun boekenkast tentoonstellen. Een soort trofee voor hopheads.”

  • Durf jij dit bier aan? Citroen, limoen, druiven, tropisch fruit
  • Waanzinnig lekker bij: lichte kazen
  • De grootste smaakexplosie op: 5-7 graden Celsius
Smaakprofiel:
Blond & Krachtig
Bierstijl:
IPA
Alcoholpercentage:
9.0%
Brouwerij:
Uiltje Brewing Company
Land van herkomst:
Nederland
Durf jij dit bier aan?:
Citroen, limoen, druiven, tropisch fruit
Waanzinnig lekker bij:
lichte kazen
De grootste smaakexplosie op:
5-7 graden Celsius
Inhoud:
4x44cl
Ingrediënten:
water, GERSTEMOUT, hop, gist
Allergenen:
Bevat: gerst
Plato:
17
Verpakkingsvorm:
Blik met statiegeld
Emballage:
€0.60
Fabrikant adres:
Bier&cO, Oostenburgermiddenstraat 218, 1018 LL Amsterdam
Uiltje Portal to Hop Hell bkik 4x44cl. Is het ipa speciaalbier van brouwerij Uiltje met een alcoholpercentage van 9.0%
Uiltje Portal to hop hell 4x44cl
€19.95
€17.96
Prijs inclusief statiegeld