Sluit
Sluit
Sluit

Je verwacht het misschien niet, maar alcoholarme en alcoholvrije bieren zijn dé speeltuin voor veel brouwers. Zij gaan graag de uitdaging aan om bier zonder alcohol toch verrassend lekker te maken. De ene na de andere alcoholarme of alcoholvrije variant komt op de markt. Van IPA’s tot witbier en van pils tot blond.

De best verkopende alcoholvrije / alcoholarme bieren

Is dit eigenlijk wel een bierstijl?

Goeie vraag! Eigenlijk is dit natuurlijk helemaal geen bierstijl. Vergelijk het met ‘trappist’. Onder die noemer verschijnt bier in uiteenlopende stijlen op de markt. Wat ze met elkaar gemeen hebben is de herkomst (uit een trappistenklooster, duh). Zo is alcoholvrij / alcoholarm bier natuurlijk ook geen eigen bierstijl. Sterker nog, bijna alle bierstijlen zijn tegenwoordig in een alcoholarme variant verkrijgbaar. Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze geen of heel weinig alcohol bevatten. 

Alcoholarm of alcoholvrij?

Er zit een verschil tussen alcoholarm en alcoholvrij. Daarbij is het vooral van belang waar het bier vandaan komt. Alcoholvrij bier dat in Nederland is gebrouwen, mag niet meer dan 0,1% alcohol per volume bevatten. Voor alcoholarm ligt de grens op 1,2% alcohol per volume. In andere Europese landen gelden andere grenzen. Een Duits of Engels alcoholvrij bier mag 0,5% alcohol per volume bevatten. Omdat het in deze landen is toegestaan, mag het vanwege Europese wetgeving in Nederland ook als zodanig verkocht worden. Verwarrend? Zeker! Daarom zeggen wij: alcoholarm of alcoholvrij, je geniet verstandig en dat is altijd een goed idee.

Alcoholarm / Alcoholvrij bierpakket

Als je zin hebt in een goed bier, maar niet in alcohol, dan is dit pakket ideaal. Zes craft bieren waarna je fluitend de auto pakt of weer aan het werk gaat.

Keuze uit 12-pack (6x2) en 24-pack (6x4).

 

Dit bierpakket bevat: Jever Fun, Van Moll Wanderlust, Weihenstephaner Hefeweissbier alcoholvrij, BrewDog Punk AF, CORNET alcohol-free & Estaminet 0.0.

Alcoholarm / Alcoholvrij – Foodpairing tips 

Wil jij de lekkerste hapjes of gerechten combineren met alcoholvrije of alcoholarme bieren? Wij doen alvast enkele suggesties:

·       Gevogelte

·       Harde kaas

·       Brie

·       Aziatische schotels

·       Cheesecake

Meer smaak, meer keus… meer vraag!

Steeds meer mensen kiezen er bewust voor om geen of minder alcohol te drinken. Omdat ze de BOB zijn of gewoon even geen zin hebben in alcohol. De afgelopen jaren hebben bouwtechnische innovaties de smaak van alcoholvrij- en alcoholarm bier enorm verbeterd. Verstandig genieten is nog nooit zo gemakkelijk en smakelijk geweest! Eén ding is zeker: je hebt heel wat te kiezen en heel wat te ontdekken. Je moet het maar durven, tussen vrienden die hun neus ophalen voor 0.0. Jij weet wel beter.

Andere bierstijlen uit Blond & Krachtig

Back to top