Sluit
Sluit
Sluit

Alcoholarm / Alcoholvrij

De beste alcoholvrije bieren. Wil jij je nieuwjaarsresoluties nakomen? Deze alcoholarme en alcoholvrije bieren maken het jou wel heel makkelijk.

Selecteer filter

Je verwacht het misschien niet: maar alcoholarme en alcoholvrije bieren zijn dé speeltuin voor veel brouwers. Zij gaan graag de uitdaging aan om bier zonder alcohol toch verrassend lekker te maken. De ene na de andere alcoholarme of alcoholvrije variant komt op de markt. Van IPA’s tot witbier en van pils tot blond. Steeds meer mensen kiezen er bewust voor om geen of minder alcohol te drinken. Omdat ze de BOB zijn of omdat op dat moment gewoon geen zin hebben in alcohol. En: de afgelopen jaren hebben bouwtechnische innovaties de smaak van alcoholvrij- en alcoholarm bier enorm verbeterd. Verstandig genieten is nog nooit zo gemakkelijk en smakelijk geweest! Eén ding is zeker: je hebt heel wat te kiezen en heel wat te ontdekken. Je moet het maar durven, tussen vrienden die hun neus ophalen voor 0.0. Jij weet wel beter.

 

Er zit een verschil tussen alcoholarm en alcoholvrij. Het hangt er namelijk vanaf waar het bier gebrouwen is. Alcoholvrij bier dat in Nederland geproduceerd is mag niet meer dan 0,1% alcohol per volume bevatten. Voor alcoholarm geldt een grens van 1,2% alcohol per volume. In andere Europese landen gelden andere grenzen. Een Duits of Engels alcoholvrij bier mag 0,5% alcohol per volume bevatten. Omdat het in deze landen is toegestaan, mag het vanwege Europese wetgeving in Nederland ook als zodanig verkocht worden. Verwarrend? Zeker! Daarom zeggen wij: geniet verstandig met alcoholarm of alcoholvrij!

 

Back to top