Sluit
Sluit
Sluit

Sour Ale

Selecteer filter

Als het om sour ale gaat heb je zuur, zuurder en zúúr. Het is een bierstijl die je je echt moet eigen maken. Dat maakt het juist zo interessant: je moet er je best voor doen. En het is zeker de moeite waard, want achter het zuur komen de mooiste smaaknuances vrij. Dat is de reden waarom dit een van de hoogst gewaardeerde bierstijlen is bij bierkenners over de hele wereld. Je begint ‘gewoon’ bij een Belgische lambiek of Vlaams roodbruin. Die danken hun fris-zure smaak vooral aan spontane vergisting en het langdurige rijpen op houten foeders. Daarna proef je de variaties van onze oosterburen: gose en Berliner Weisse. Schmeckt gut? Dan ben je klaar om de meer experimentele sours te verkennen. Er is een ware revival gaande, waarbij veel brouwerijen hun eigen draai geven aan klassieke sours. Aan uitdaging dus zeker geen gebrek. Heb het lef.

Back to top