Sluit
Sluit
Sluit

Tripels kenmerken zich door het relatief stevige alcoholvolume en een fruitige, kruidige smaak. De paters van Westmalle gebruikten de naam voor het eerst, maar dit type bier werd al langer in België gebrouwen. Het is nu niet meer weg te denken als Belgische klassieker. Het gebruik van pilsmout en de toevoeging van suikers geven het bier een volle smaak met een hoge doordrinkbaarheid. De Belgische gisten zorgen voor fruitige tonen in smaak en aroma. Alcoholpercentages schommelen tussen de 7,5% en 9,5%. Dit bier is net zo lekker bij een knapperend haardvuur als op een zonnig terras. Kansen genoeg dus om zoveel mogelijk verschillende tripels te proberen. Als je durft.

De best verkopende tripel bieren

Er was eens... Westmalle in 1934

De historie van veel bierstijlen is helemaal niet zo duidelijk of zelfs ronduit vaag. De tripel is hierop een uitzondering. Daarvan weten we heel precies hoe die is ontstaan en wanneer. In 1934 in de abdij van Westmalle. Hier brouwden de paters een goudkleurig en zeer zwaar bier. Eerst als feestbier, later als wat wij nu kennen als de Westmalle tripel.

Tripel bierpakket

Een mooie mix van traditionele tripels én nieuwe craft varianten van deze bierstijl. Dit is de reden waarom bierpakketten van Dare to Drink Different zo geweldig zijn. Bieren worden continu opnieuw uitgevonden en wij zijn er als eerste bij. Do you dare? Dit bierpakket bevat:

  • DAVO Road Trip, Christoffel Tripel, De Molen Heen & Weer, St. Bernardus Tripel, Brugge Tripel & Van Moll Triple Trouble
  • Keuze uit: 12-pack (alles 2x) en 24-pack (alles 4X)

Tripel bier - Foodpairing tips

Wil jij de lekkerste hapjes of gerechten combineren met het lekkerste tripel bier? Wij doen alvast enkele suggesties:

·       Pizza

·       Stoofvlees

·       Beenham

·       Rood vlees 

·       Gamba's

Tripel bier of krachtig blond bier? Tja, daar zeg je zowat...

De Westmalle Tripel is zo’n iconisch bier dat het is uitgegroeid tot een geheel eigen bierstijl. Een tripel is een goudblond tot diep koperkleurig bier met een alcoholpercentage tussen de 7,5 en de 9,5, een lage bitterheid en een fruitige tot zoete smaak. Er worden nog wel donkere tripels gebrouwen, maar zij zijn eerder uitzondering dan regel. Het is daarom een lastige categorie, want wat is precies het verschil tussen een tripel en krachtig blond of zelfs gerstewijn? Eerlijk gezegd is dat niet altijd duidelijk. Maar een tripel is zo’n bekende en geliefde bierstijl, dat we er gewoon niet omheen kunnen. In onze webshop vind je bieren waarvan WIJ vinden dat het tripels zijn. Mail ons gerust als je het er niet mee eens bent. We houden wel van een goede bierdiscussie!

Zware bieren en de Belgische wet

Er wordt wel gezegd dat een Belgische wet uit 1919 de verklaring is van de plotse opkomst van vele zware bieren, waaronder uiteindelijk de tripel bieren. Het werd toen namelijk verboden om gedistilleerde drank in een café te verkopen. Wijn en zwaardere bieren kwamen meteen in beeld als goede vervangers en hordes brouwers stortten zich op deze uitdaging. De wet is overigens in 1983 opgeheven.

Andere bierstijlen uit Blond & Krachtig

Back to top