Sluit
Sluit
Sluit

Sint Christoffel Speciaalbieren


Brouwerij Christoffel

Ken je dat verhaal van Leo Brand uit de welbekende brouwersfamilie achter Brand bier? Nou die ging dus niet bij Brand werken, maar sloeg zelf aan het experimenteren. Gewoon achter z’n huis in het Limburgse Roermond. Dat was 1986 en daarmee is hij een van de pioniers van het Nederlandse craftbier. Vandaag is Christoffel een heerlijk biermerk met uitgesproken topbieren.   

 

Alles lekker zelf doen

Het voordeel van alles zelf doen, is dat je precies het bier kunt maken dat jij wilt. Leo Brand koos er in de begindagen voor om ondergistende en ongepasteuriseerde bieren te gaan brouwen. Nog altijd wordt Christoffel bier niet gepasteuriseerd en de natuurlijke smaak- en reukstoffen worden er niet uitgefilterd. Precies zoals het Duitse Reinheitsgebot uit 1516 voorschrijft. Dat geeft de Christoffel bieren allemaal een heel eigen karakter. Of je nou gaat voor Blond, Bock, Tripel, Lentebier of Weissen-IPA, de bieren zijn van topkwaliteit. 

 

Echt karakterbier 

Je hoort brouwers vaker zeggen: “Wij hebben een passie voor bier.” Dat klinkt dan vaak een beetje als een reclameslogan. Als je Leo Brand ontmoet, dan merk je direct: deze man lééft voor zijn bier. Hoe je dat merkt? Leo verwoordt het zo: ”Christoffel moet een gemakkelijk karakterbier zijn dat bij het derde glas nog beter smaakt dan bij het eerste.” Daar zijn we het roerend mee eens! 

 

De naam Christoffel bier komt van ‘St. Christoffel’, de patroonheilige van de stad Roermond. Vandaag wordt het bier niet meer in Roermond gebrouwen, maar in Lochristi, bij de befaamde Proefbrouwerij. Voor veel craftbrouwers is dit het heiligste der heiligen. Vanuit de hele wereld laten zij hier hun bieren ontwikkelen en vaak ook brouwen. Honderden verschillende bieren komen er elk jaar uit Lochristi, waaronder dus die van Brouwerij Christoffel. 

 

Benieuwd naar het gehele Christoffel assortiment?

 

Populaire producten van Christoffel

Back to top