Sluit
Sluit
Sluit

De Koningshoeven (La Trappe)


Brouwerij de Koningshoeven

Een kleine groep trappistenmonniken vlucht eind 19e eeuw van Frankrijk naar Berkel-Enschot. Hier vinden ze een stuk heide met wat hoeven en een schaapskooi: de perfecte locatie om een klooster te stichten. De plek is een voormalig buitenverblijf van Koning Willem II. Nu weet jij meteen waar de naam van de brouwerij ‘de Koningshoeven’ vandaan komt.

Locatie en de geschiedenis van de La Trappe Brouwerij

Brouwerij de Koningshoeven, ook wel de La Trappe Brouwerij of het Trappistenklooster genoemd. Het Nederlands trappistenbier wordt gebrouwen in Brouwerij de Koningshoeven, gelegen op het terrein van de abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Berkel-Enschot, Nederland. De La Trappe brouwerij is eigendom van de monniken van de abdij Koningshoeven en is opgericht in 1884. De monniken van de abdij Koningshoeven brouwen sinds 1884 bier voor eigen gebruik en in 1980 werd besloten om ook commerciële bieren te gaan brouwen.

Één van de tien trappistenbrouwerijen

La Trappe brouwerij de Koningshoeven is een van de tien trappistenbrouwerijen ter wereld die het Internationaal Trappisten Keurmerk mogen dragen, wat betekent dat het bier is gebrouwen binnen de muren van een trappistenabdij, onder toezicht van de monniken en dat de opbrengsten worden gebruikt voor het onderhoud van de abdij en voor goede doelen.

Op authentieke wijze

De Koningshoeven is een van de weinige brouwerijen ter wereld die het logo ‘Authentic Trappist Product’ mogen gebruiken. Bier is pas trappistenbier als het wordt gebrouwen binnen de muren van een trappistenabdij, onder toezicht van monniken én er een gedeelte van de opbrengst naar goede doelen gaat. Deze achtergrond maakt de La Trappe bieren nog eens extra bijzonder.

 

Dare to Drink Different: drink eens een echte Nederlandse Trappist.

 

Benieuwd naar het gehele assortiment van Brouwerij de Koningshoeven?

 

 

Populaire producten van La Trappe

Back to top