Sluit
Sluit
Sluit

Brooklyn Brewery

Brooklyn Brewery

 

Brooklyn Brewery

Opvallend genoeg is het idee voor de Brooklyn Brewery in het Midden-Oosten ontstaan. Oorlogscorrespondent Steve Hindy is daar bij bevriende diplomaten op bezoek als hij voor het eerst thuis gebrouwen bier proeft. In dit deel van de wereld is alcohol streng verboden. De enige manier om van bier te genieten, is het dan maar zélf te brouwen. Over lef gesproken! Als Steve terugkeert naar Amerika blijven de brouwsels van zijn vrienden door zijn hoofd spoken. Samen met zijn 

benedenbuurman besluit hij de Brooklyn Brewery op te zetten. Het idee bier is dan wel ontstaan in het Midden-Oosten, de naam van de brouwerij is een eerbetoon aan de rijke biergeschiedenis van Brooklyn. Die New Yorkse wijk telde in de gloriejaren maar liefst 48 brouwerijen. 

 

Ambachtelijke bieren

Volgens de huidige brouwmeester van de Brooklyn Brewery, Garrett Oliver, zijn de ambachtelijke bieren van de brouwerij een antwoord op de fletse bieren die de meest Amerikanen de afgelopen 50 jaar hebben gedronken. De op grote schaal geproduceerde fabrieksbieren verbleken bij de smaakvolle brouwsels van de Brooklyn Brewery. 

 

Brooklyn Lager

Fun fact: Brooklyn Brewery brouwt geen ‘funny beers’ met rare smaken. Deze brouwerij biedt je juist bieren die gewoon heerlijk zijn om te drinken. Wat zeg je? Zijn ze dan wel speciaal genoeg voor Dare to Drink Different? We dagen je uit eens de Brooklyn Lager te proberen. Dit bier is iconisch om zijn verfrissende hopbitterheid. Echt wel even iets anders dan de lagers van de grote jongens. 

 

Benieuwd naar het gehele Brooklyn Brewery assortiment?

 

 

Populair product van Brooklyn Brewery

Back to top