Combineer bieren met de lekkerste Paasgerechten

Combineer bieren met de lekkerste Paasgerechten

Geplaatst door Rick Kempen, bierambassadeur Bier&cO on 7th Apr 2022

Nog even en dan is het zover, Pasen 2022, een heerlijke dag vol met gezelligheid die met Dare to Drink Different nog specialer wordt. Ook dit jaar kunnen we weer heerlijk genieten van de lekkerste gerechten, de voorjaarszon én de gezelligheid die Pasen met zich meebrengt. Om ook dit paasweekend de perfecte smaakbeleving op tafel te kunnen zetten hebben we hieronder een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Do you Dare?

Zeg je Pasen, dan zeg je chocolade. Sinds de 18e eeuw zijn beide onlosmakelijk aan elkaar verbonden toen in Parijs het chocolade ei werd uitgevonden. Sindsdien is de traditie niet meer weg te denken uit onze samenleving. Maar met welk biertje krijg je nu de beste smaakervaring wanneer je deze Pasen weer een paaseitje eet? Chocolade en donkere bieren gaan erg goed samen, daarnaast zorgen ook de gerstewijnen voor een perfecte harmonie van smaken! Onze favorieten zijn: LaTrappe Quadrupel en St. Bernardus Abt 12.

Nadat alle paaseieren gevonden zijn en de tafel mooi gedekt is, is het tijd voor de hapjes. Als je kiest om een hartige taart op tafel te serveren kun je een mooie smaakbalans creëren door dit gerecht te combineren met een donker of stevig blond biertje. Deze combinatie is perfect om de frisse lente smaken van het hapje naar voren te laten komen. Een hartige taart kan zwaar op de maag vallen, het koolzuur in deze bieren kan dit verlichten. Door een niet al te zoet bier op tafel te zetten ontstaat er een mooie eenheid van smaken. We raden voor deze combinatie de Cornet Oaked en de Brugge Tripel aan.

Is een hartige taart niet helemaal je ding en kies je toch liever voor een gerecht met lamsvlees? De stevige smaak van lamsvlees komt goed tot zijn recht met een kruidig en stevig tegenwicht. Dan komen we als snel bij de tripels en krachtige blonde bieren uit! Op deze manier ontstaat er een mooie bitterzoete balans. Ga je deze paasdagen lamsvlees serveren, serveer er dan een Omer Vander Ghinste Omer Blond of een Saison Dupont Biologique bij voor de beste smaakbeleving!

Zet je toch liever een heerlijke ragout op tafel? Het zachte en kruidige vlees van de ragout krijgt een perfecte smaakharmonie met bieren met een kruidig en mooie bitterzoete balans. Maar ook bieren met een mooie hopbitterheid doen het goed met ragout. Onze serveertips zijn de DAVO Café Racer en de Omer Vander GhinsteLeFort Tripel.

Tot slot mogen de asperges natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Het witte goud van Nederland kent een kort seizoen wat rond de paasdagen begint. Hierdoor zijn de twee voor veel mensen een onmiskenbare combinatie. Klassieker dan asperges á la Flamande (met ei, ham en botersaus) wordt het niet. Dat schreeuwt om een saison! Geen à la Flamande? Dan zijn witbieren ideaal, vanwege het lichte, frisse en kruidige smaakpalet. De beste smaakbeleving is te krijgen met de St. Bernardus Wit of de La Trappe Witte Trappist.

Zo worden ook dit jaar de Paasdagen weer onvergetelijk. Do you dare?

Deze blog is copyright van Dare to Drink Different en mag niet worden hergebruikt.