KEREL

KERE: bier bestel je eenvoudig en snel bij Dare to Drink Different. Bekijk het actuele aanbod van KEREL bier.

Over KEREL bier

De roots van KEREL liggen in het Vlaamse Tielrode, waar het bier vanaf 1908 werd gebrouwen door de familie Verbeeck-Back. Toen de oorspronkelijke familiebrouwerij in 1966 werd gesloten, gingen alle oorspronkelijke bieren verloren. Tenminste, dat is wat er werd gedacht totdat er diep in een van de kelders, bedekt met een hoop puin, een enkele fles van het originele KEREL-bier werd gevonden. Het originele KEREL-gist DNA werd achterhaald en gebruikt om het KEREL bier van vandaag te brouwen. En dat, is pas écht speciaal.

Verbeeck-Back-De Cock Brewery (KEREL)

KEREL, dit is echt een goed verhaal. De roots van het iconische biermerk KEREL liggen in het Vlaamse Tielrode. Hier wordt het bier vanaf 1908 gebrouwen door de familie Verbeeck-Back. Helaas verdwijnt het populaire streekbier samen met brouwer Jules Verbeeck mee in het graf. Einde verhaal, zou je denken. Totdat de Belgische familie de Cock de vervallen brouwerij koopt in 2015. 

KEREL biertje met een KEREL bierglas

KEREL bierpakket

Met oog voor detail en liefde voor het brouwproces hebben wij een perfecte balans gevonden tussen klassieke en gewaagde bieren. Dat alles in het KEREL bierpakket. Wij dagen je hiermee uit om anders te denken, te proeven en te genieten. Do you Dare to drink different? Open het KEREL bierpakket en ga op zoek naar het onbekende,  laat je verrassen en omarm de heerlijke KEREL bieren samengesteld in een pakket.

 

Toch op zoek naar een ander bierpakket? Bekijk dan onze bierpakketten pagina met diverse bierpakketten.

KEREL gist opnieuw uitgevonden

Bij aankoop heeft de familie niet door welke rijkdom schuilgaat binnen de muren van de oude brouwerij. Onder al het puin ligt nog één flesje verscholen. Dit flesje bevat het originele KEREL gist. Een brouwteam van Belgische experts weet het gist-DNA te achterhalen. Dankzij uitvoerig onderzoek wordt diezelfde gist sinds kort opnieuw gebruikt in de vernieuwde VBDCK brouwerij (Verbeeck-Back-De Cock), zoals de brouwerij tegenwoordig door het leven gaat. KEREL is herboren! 

Het lekkerste van KEREL

De bieren van KEREL zijn stuk voor stuk karakteristieke creaties. De collectie bestaat uit een India Pale Ale, Dark IPA, Grapefruit IPA, Organic Pale Ale, Bière de Garde, Saison, Stout, Pink Imperial en een Strong Ale. Bier met een sterke persoonlijkheid, dat is KEREL.