Jopen

Jopen bier bestel je eenvoudig en snel bij Dare to Drink Different. Bekijk hier het actuele aanbod van diverse soorten Jopen bier.

Tradities met een twist, durf anders te proeven

Brouwerij Jopen brouwt vol enthousiasme craft bier dat anders is dan normaal. Brouwsels die misschien tegen wat heilige huisjes schoppen maar volgens Jopen zijn tradities zijn best buigzaam.

Geschiedenis van Brouwerij Jopen

Brouwerij Jopen vindt zijn oorsprong in Haarlem, waar het werd opgericht met een missie om de verloren bierstijlen van de stad nieuw leven in te blazen. Sinds de heropening in 1994 heeft Jopen een reputatie opgebouwd voor zijn toewijding aan traditioneel vakmanschap en zijn innovatieve benadering van bier te brouwen. Het iconische logo van Jopen, gebaseerd op een middeleeuws zegel, weerspiegelt de historische wortels en de moderne visie van de brouwerij.

(J)open up

Al 25 jaar staat Jopen voor openheid. Open voor nieuwe smaken, andere ideeën, eindeloze mogelijkheden, verrassende combinaties en unieke ervaringen. Voor Jopen is de wereld een speeltuin waarin zij zich vrij bewegen. Met een onverzadigbare nieuwsgierigheid naar het nieuwe en het volgende, ademt Jopen diversiteit. Er is geen smaak, aroma, ingrediënt, idee of brouwmethode die te gewaagd is om te verkennen. Terwijl anderen zich afvragen waarom, vraagt Jopen zich af: waarom niet? Zolang het eindresultaat maar een buitengewoon smaakvol en ambachtelijk bier is van de welbekende Jopen kwaliteit. Voor Jopen geldt simpelweg: Er is geen enkel excuus voor saai bier!

Jopen goes green

Jopen is verantwoord bezig en daagt zichzelf continu uit om met respect voor mens en milieu, een duurzame groei van omzet en winst te bereiken. De brouwerij is één van de modernste van Nederland en aangezien ze geïnvesteerd hebben in state-of-the-art brouwapparatuur, gaan ze zuinig om met energie. Omdat water in Nederland schaarser wordt, hebben we diverse projecten lopen om ons waterverbruik (reinigen van leidingen en tanks) zo veel mogelijk te analyseren en te reduceren. 

 

Daarnaast stimuleren zij actief een goede balans tussen genieten van lekker bier en gezondheid. Consumenten gaan steeds vaker op zoek naar glutenvrije voedingswaren en bieren. Speciaal voor bierdrinkers met een glutenintolerantie hebben ze een glutenvrije IPA, Jopen Hop Zij Met Ons, ontwikkeld. Een lekkere IPA die door iedereen gedronken kan worden. En wist je dat hun alcoholarme Non IPA qua gezondheid een goed alternatief is? Alcoholarm bier bevat namelijk minder calorieën. 

Assortiment van Brouwerij Jopen

Bij Jopen koesteren ze het geloof dat iedereen een zekere mate van nieuwsgierigheid in zich draagt. Daarom dagen ze je voortdurend uit om verrassende en uitgesproken smaken te ontdekken en iets nieuws te proberen. Jopen brouwt bieren die stuk voor stuk lekker en onverwacht zijn; er bestaat geen 'one-size-fits-all'. Ongeacht wie je bent, er is altijd een uitzonderlijk Jopen craft bier dat bij je past. Van de zwaar en donkere Ongelovige Thomas tot de verfrissende en fruitige Blurred Lines.

 

Geniet van de rijke smaken en het vakmanschap van Brouwerij Jopen met hun authentieke bieren.