Sluit
Sluit
Sluit

Estaminet

Estaminet bier bestel je eenvoudig en snel bij Dare to Drink Different. Bekijk het actuele aanbod van Estaminet bier.

Selecteer filter

Over Estaminet bier

taminet Refined Lager is een Belgisch bier dat voor het eerst gebrouwen is in 2014. Sinds de herstelling en heropening van brouwerij de Hoorn in 2014 wordt het bier in de 300 jaar oude dorpsbrouwerij in Steenhuffel gebrouwen. Estaminet is geen normaal pilsbier, de selectie van enkel de beste natuurlijke ingrediënten en vier verschillende soorten hop maakt het bier speciaal. Combineer dat met een traag en langzaam brouwproces en dan begrijp je waarom Estaminet niet zomaar een een pilsner is.

 

Benieuwd naar de bieren van Estaminet? Probeer dan Estaminet Refined lager of Estaminet Refined lager 0.0%, een verfrissende en zachte pilsner met een lichte bittere finish. Tip: Opzoek naar de beste smaakbeleving? Drink dan de bieren van Estaminet uit het unieke Estaminet bierglas.

Speciaal pilsbier

Bij Estaminet vinden ze dat ook pilsbier speciaal moet zijn. Dit kan alleen als enkel de beste natuurlijke ingrediënten worden gebruikt voor Estaminet. Combineer deze ingrediënten met een traag brouwproces en dan zul je begrijpen waarom dit bier zo verfijnd en speciaal is. Zo zitten er vier verschillende hopsoorten in dit bier.

Het ontstaan van Estaminet bier

In de 16e eeuw vocht het katholieke Spaanse leger in de Lage Landen (België, NL, Luxemburg en bepaalde delen van Noord-Frankrijk) tegen het groeiende protestantisme. De spaanse soldaten, onder leiding van Alva, keken uit naar herbergen waar ze lekker konden ontspannen met heerlijke dranken, smakelijke maaltijden en een fijne sfeer. De aanwezigheid van levendige serveersters voegde een extra aantrekkingskracht toe. Dat is de reden waarom 'Esta Minetta' (er zijn meisjes) is ontstaan. Dit is namelijk de codenaam voor de betere herbergen. 

 

Tegenwoordig is Estaminet de naam van de premium pils van Palm breweries oftewel Brouwerij de Hoorn. Estaminet onderscheidt zich door zijn uitstekende kwaliteit aan de selectie van de beste natuurlijke ingrediënten: zacht water, hoogwaardige zomergerst, onderscheidende en kenmerkende gist en de kostbare Saaz-hop worden zorgvuldig gekozen om de beste smaak te garanderen. Het brouwen van Estaminet bier omvat een volle densiteit en een trage, traditionele lange gisting van 6 weken. Hierdoor komt er een fuiritg karakter. Deze zorgvuldige aanpak maakt Estaminet tot een ware Belgische premium pils.

Back to top