Estaminet

Estaminet bier bestel je eenvoudig en snel bij Dare to Drink Different. Bekijk het actuele aanbod van Estaminet bier.

Over Estaminet bier

Estaminet Refined Lager is een Belgisch bier dat voor het eerst gebrouwen is in 2014. Het bier wordt sinds 2014 gebrouwen in de dorpsbrouwerij de Hoorn in Steenhuffel. De brouwerij is 300 jaar oud. De brouwerij was hersteld en heropend.

 

Estaminet is geen gewoon bier. Het wordt gemaakt met alleen de beste natuurlijke ingrediënten en vier soorten hop, waardoor het speciaal is." Estaminet is meer dan alleen een pilsner. Dit komt door het langzame brouwproces en de zorgvuldige aandacht die hieraan besteed wordt.

 

Benieuwd naar de bieren van Estaminet? Probeer dan Refined Lager. Het is verfrissend, zacht en het heeft een licht bittere nasmaak. Je kunt ook de Refined alcoholvrij bier proberen.

 

Tip: Opzoek naar de beste smaakbeleving? Drink deze bieren dan uit het unieke Estaminet bierglas.

Estaminet bier flesje

Speciaal pilsbier

Bij Estaminet vinden ze dat ook pilsbier speciaal moet zijn. Dit kan alleen als enkel de beste natuurlijke ingrediënten worden gebruikt. Als deze ingrediënten samenkomen tijdens een langzaam brouwproces, zul je ontdekken waarom dit bier zo lekker is. Zo zitten er vier verschillende hopsoorten in dit bier.

Het ontstaan van Estaminet bier

In de 16e eeuw vocht het katholieke Spaanse leger. Ze vochten tegen het groeiende protestantisme. Dit gebeurde in de Lage Landen. De Lage Landen omvatten België, Nederland, Luxemburg en delen van Noord-Frankrijk.

 

De Spaanse soldaten zochten naar herbergen. Ze werden geleid door Alva. Ze wilden ontspannen met lekker eten en drinken. Ze zochten ook naar een gezellige sfeer. De aanwezigheid van levendige serveersters voegde een extra aantrekkingskracht toe.

 

Dat is de reden waarom 'Esta Minetta' (er zijn meisjes) is ontstaan. Dit is namelijk de codenaam voor de betere herbergen. 

 

Tegenwoordig is Estaminet de naam van de premium pils van Palm breweries oftewel Brouwerij de Hoorn. Dit bier heeft hoge kwaliteit natuurlijke ingrediënten. De ingrediënten zijn zacht water, premium zomergerst, unieke gist en Saaz-hop. Deze ingrediënten worden zorgvuldig geselecteerd. Dit zorgt voor de beste smaak van het bier. 

 

Het brouwen van Estaminet bier omvat een volle densiteit en een trage, traditionele lange gisting van 6 weken. Hierdoor komt er een fuiritg karakter. Deze zorgvuldige aanpak maakt Estaminet tot een ware Belgische premium pils.