Als er iemand is die veel weet te vertellen over deze verschillende bieren dan is het Rick wel. Rick Kempen is, buiten gediplomeerd biersommelier, enorm gepassioneerd over bier. Hij proeft iedere seizoen onze seizoensbieren zodat jij de beste selectie aan winterbieren kunt kopen, bekijk hieronder de top 10 lekkerste winterbieren van 2023.

1. De Molen Bommen & Granaten
Bommen & Granaten is het sterkste binnen onze range met 11.0%. Zoet, rijpe vruchten, moutig en een zachte bitterheid om alles in balans te brengen.
Quadrupel| alc./vol.: 11.0%
- Durf jij dit bier aan? Rijpe vruchten en cake
- Waanzinnig lekker bij: Paté, foie gras, roomdesserts, pittige en belegen kazen
- De grootste smaakexplosie op: 10-12 graden Celsius
2. DAVO Darkness
3. Rodenbach Evolved
DAVO Darkness is het onwettige kind van een dubbel en een stout, met intense smaken van gebrande mouten en het verfijnde aroma van karamel.
Stout| alc./vol.: 7.5%
- Durf jij dit bier aan? Karamel, toffee en koffie
- Waanzinnig lekker bij: Wild, geroosterd vlees (spareribs) en oesters
- De grootste smaakexplosie op: 8-10 graden Celsius
Een blend van tienjarig op eikenhouten foeders gerijpt bier en jong bier. Dit geeft het bier zijn verrassend friszure smaak en complexe fruitigheid.
Sour Ale| alc./vol.: 6%
- Te bestellen per 2 stuks.
- Durf jij dit bier aan? Complex, friszuur en verrassend
- Waanzinnig lekker bij: Vet en pittig eten zoals kazen, vleesgerechten of gerookte vis
- De grootste smaakexplosie op: 8 graden Celsius
4. La Trappe Quadrupel
5. Närke Kaggen! Stormaktsporter 2019
Karaktervol trappistenbier en naamgever van deze bierstijl. Warm amberkleurig met een crèmekleurige schuimkraag. De volle, verwarmende en intense smaak is moutig met zoete tonen van dadel en karamel.
Quadrupel|alc./vol.: 10%
- Durf jij dit bier aan? Donker, zwaar, warm en zoete tonen
- Waanzinnig lekker bij: BBQ, stoofpot, blauwaderkazen, chocolademousse en tiramisu
- De grootste smaakexplosie op: 10-14 graden Celsius
- Bekroond met een zilveren Award bij de Dutch Beer Challenge in 2022
Zware en intense Russian Imperial stout met heidehoning, gelagerd op onder andere Bourbon vaten. Gebrouwen op 3 oktober 2019; afgevuld op 15 maart 2021. Dit zeer exlusieve bier is beperkt beschikbaar bij Dare to Drink Different!
Stout| alc./vol.: 12%
- Durf jij dit bier aan? Koffie, Bourbon en heidehoning
- Waanzinnig lekker bij: Chocolade, cake met slagroom en blauwaderkaas
- De grootste smaakexplosie op: 10 graden Celsius
6. Vicaris Winterbier
Dit product is binnenkort beschikbaar
7. Avec Les Bons Voeux
Ooit het nieuwsjaarsgeschenk van de brouwer aan de trouwe klanten, nu een der verfijnste bieren. Fris en complex, bitter en fruitig.
Saison| alc./vol.: 9.5%
- Durf jij dit bier aan? Zacht, bitter en fruitig
- Heerlijk als aperitief of begeleider van boerenpaté of paling
- De grootste smaakexplosie op: 10-12 graden Celsius
- Bekroond met een gouden Award bij de Brussels Beer Challenge in 2021
8. Flying Dog Gonzo Imperial Porter
Dit bier is gemaakt als eerbetoon aan Dr. Hunter S. Thompson. Zoals de brouwers van Flying Dog zelf zeggen: ‘het is een groots en mooi bier net als de man waar het aan opgedragen is.’ Gonzo Porter bevat aroma’s van chocolade, koffie, vanille en een unieke hoppige bite.
stout| alc./vol.: 10%
- Durf jij dit bier aan? Koffie, chocolade en salmiak
- Waanzinnig lekker bij: BBQ, zware en stevige kaas zoals blauwader, chocolade en desserts
- De grootste smaakexplosie op: 10-12 graden Celsius
9. KEREL Kaishaku
Ultra-imposant bier, gebrouwen met 'Mr. Universe' gist. Een bijna wijnachtig karakter, met een volle, Rubensiaanse smaak, gedomineerd door de zoetige mout.
Krachtig Blond| alc./vol.: 15%
- Durf jij dit bier aan? Rijk, vol, warm en rood fruit
- Waanzinnig lekker bij: Rijke (chocolade) desserts en blauwaderkaas
- De grootste smaakexplosie op: 10-12 graden Celsius
- Bekroond met een zilveren Award bij Brussels Beer Challenge in 2022
10. Uiltje X De Molen EP. II
Deze collaboration brew met Uiltje is de opvolger van Light, Darkness & Balance. Door het barrel agen op Ben Nevis whisky vaten en het het daarna in te vriezen en het langzaam te laten ontdooien krijg je de meest intense smaken. Verwacht stevige smaken zoals gebrande mout, chocolade, vanille en hout. Samen met het stroperige mondgevoel maakt dit het een uniek bier.
Bock| alc.vol.: 16.8%
- Durf jij dit bier aan? Chocolade, hout en gebrande mout
- Waanzinnig lekker bij: Chocolade desserts
- De grootste smaakexplosie op: 10 graden Celsius
Intens & Uitdagende winterbieren
Met een ongekende diepgang en smaken die zich vaak pas prijsgeven als het bier langzaam opwarmt zijn de intens en uitdagende bieren perfect voor deze winter. Deze bieren hebben intense, volle smaken met zoete tonen. De tonen zijn bijvoorbeeld bij de La Trappe Quadrupel afkomstig van dadel en karamel, en bij de KEREL Rye High vind je tonen van kandijsuiker terug.
Donker & Rijke winterbieren
Ook deze winter mogen de rijke en donkere bieren niet ontbreken. Denk aan St. Bernardus Pater, een ware winterfavoriet. Dit diepe bier kenmerkt zich door zijn volle smaak en langdurige gisting. Bij de dubbel bieren wordt tijdens het brouwproces een grotere hoeveelheid granen toegevoegd, resulterend in een hoger alcoholpercentage. Hierdoor is dit bier zoeter van smaak en minder bitter. Ontdek ons assortiment aan donker en rijke winterbieren voor een seizoensgebonden genot van rijke en verwarmende smaken.
Amber en Elegante winterbieren
De romige, kruidige en lichtzoete smaak van de amberkleurige bieren helpen je door de guur en kou van de wintermaanden heen. En welk bier kan dit nou beter dan Guur & Kou van brouwerij De Molen? Ook KEREL Kaishaku, een blond bier met een wijnachtig karakter, is een goede opwarmer. Avec Les Bons Voeux is een van de winterfavorieten van onze biersommelier Rick Kempen. Ook dit bier is het proeven dus zeker waard!
Benieuwd naar jouw smaakprofiel?
De bierstijlen van deze bieren vallen allemaal binnen een van onze zes smaakprofielen. De smaakprofielen kunnen je helpen wanneer je de weg kwijt bent tussen al die bijzonere bieren. Erg handig, want bieren binnen jouw smaakprofiel hebben een grote kans om bij jou in de smaak te vallen. Een mooi punt om je ontdekkingsreis te starten dus! Ben je nog niet bekend met jouw smaakprofiel? Doe dan de smaaktest!