Sluit
Sluit
Sluit

Steenbrugge

Steenbrugge


Steenbrugge 

Bij Dare to Drink Different vinden we bier belangrijk. Het brengt mensen samen en het is leuk om steeds nieuwe smaken te ontdekken. In de donkere middeleeuwen was bier nóg veel belangrijker: het kon je leven redden! Bier drinken in plaats van sterk vervuild water betekende destijds het verschil tussen leven en dood. 

 

De beschermheilige

Het etiket van Steenbrugge herinnert nog altijd aan deze tijd. Hierop zie je een afbeelding van Sint Arnoldus. Volgens de legende zou hij veel mensen hebben gered door ze aan te sporen bier te drinken in plaats van water. Sint Arnoldus is niet geheel toevallig de beschermheilige van bierbrouwers. 

 

Recept volgens traditie

Tot zover de geschiedenisles. Vandaag is Steenbrugge een uniek merk met geheel eigen abdijbieren. Het geheim van Steenbrugge is het eigen kruidenmengsel ‘gruut’, wat het bier zijn heerlijke smaak geeft. Een recept dat volgens traditie sinds de middeleeuwen is doorgegeven van generatie op generatie. Steenbrugge wordt inmiddels gebrouwen bij Palm Belgian Craft Brewers. Meer lezen over deze brouwerij? Klik hier

 

Benieuwd naar het gehele Steenbrugge assortiment?

 

Back to top