Sluit
Sluit
Sluit

Brouwerij Sint Bernardus

Brouwerij St. Bernardus

 

Brouwerij Sint Bernardus
De historie van St. Bernardus is nauw verweven met die van Westvleteren. Dat bier is legendarisch, maar zeer moeilijk te verkrijgen. St. Bernardus koop je gewoon bij Dare to Drink Different. Dat zit zo. 

 

De oprichting

Vlak na de Tweede Wereldoorlog gaan de paters van de trappistenabdij van Westvleteren op zoek naar iemand om hun bieren commercieel op de markt te brengen. Ze sluiten een licentieovereenkomst met de nabijgelegen kaasmakerij van de Trappisten van de Catsberg. De Brouwerij St. Bernardus wordt opgericht. De brouwmeester van Westvleteren wordt partner in de nieuwe brouwerij. Hij neemt naast de knowhow ook de originele bierrecepten en de originele St. Sixtus-gist van Westvleteren mee.

 

Uitbreiding

Gedurende 46 jaar brouwt de St. Bernardus brouwerij in opdracht van Westvleteren trappistenbieren voor de commerciële markt, terwijl de paters van Westvleteren voor eigen gebruik blijven brouwen (en voor de verkoop in een drietal cafés vlakbij de abdij). In 1992 loopt de licentie af en sindsdien brouwt de brouwerij dezelfde bieren, volgens hetzelfde recept, maar onder een andere merknaam: St. Bernardus!

 

Brouwsucces

Vandaag komen er uit de Brouwerij St. Bernardus acht schitterende. De absolute topper is het donkere St. Bernardus Abt 12 (alcoholpercentage: 10%). Website beeradvocate.com zet het bier op de 4e plaats van de lijst met beste bieren ter wereld! 

 

Benieuwd naar het gehele St. Bernardus assortiment?

 

 

Populaire producten van Sint Bernardus

Back to top