Sluit
Sluit
Sluit

Brouwerij Rodenbach

Brouwerij Rodenbach

 

Brouwerij Rodenbach

Brouwers over de hele wereld willen diep in hun hart maar één ding: een eigen bierstijl ontwikkelen en daar wereldberoemd mee worden. Vlaams roodbruin is zo’n unieke bierstijl. Dit bier is alleen niet ontstaan in het lab van een hipsterbrouwer, maar op het Vlaamse platteland in de middeleeuwen. Het is een erkend streekproduct dat Brouwerij Rodenbach nog altijd op ambachtelijke wijze bereidt. De brouwer heeft er al vele awards mee gewonnen, omdat het zo’n unieke smaak heeft. 

 

Het Rodenbach karakter

Het geheim? Na het brouwen en een eerste rijpingsperiode van een paar weken wordt het bier overgepompt naar eiken vaten. Dan begint het lange wachten. Want het bier moet nog minstens achttien maanden rijpen. Zo krijgt Rodenbach bier een zachtzure smaak en complexe fruitigheid, net als wijn.  

 

Industrieel erfgoed

De brouwerij is befaamd om haar foederzalen: hier staan bijna 300 eikenhouten vaten die allemaal zijn afgevuld met Rodenbach bier. De foederzalen zijn zelfs beschermd als industrieel erfgoed van de Vlaamse Gemeenschap.   

 

Dare to Drink Different wil je inspireren verschillende smaken en stijlen te verkennen. Rodenbach brouwt prachtige bieren die je aandacht zeker verdienen. Heb het lef en probeer ze eens als aperitief bijvoorbeeld.

 

Benieuwd naar het gehele Rodenbach assortiment?

 

 

Populaire producten van Rodenbach

Back to top