De Beste Kerstcadeaus

De Beste Kerstcadeaus

Geplaatst door Rick Kempen, bierambassadeur bij Bier&cO on 1st Oct 2024

Kerstcadeaus voor mannen

Rond de feestdagen besef je weer hoe belangrijk familie en vrienden zijn. Er is niets mooier dan samenkomen en genieten van het leven. De tijd nemen voor, en met elkaar. Elkaar verwennen met cadeaus. Voor dat laatste hebben wij nog wel wat tips: want wat is nu een leuk, origineel kerstcadeau voor een man? Het antwoord op deze vraag luidt steeds vaker: bier!

Mannen kerstcadeau: een bierpakket

Of je nu een kerstcadeau zoekt voor een man of een vrouw, met een bierpakket zit je altijd goed. Maar welk pakket kies je? Ga je voor bekende favorieten of durf je te verrassen met iets nieuws? Bij Dare to Drink Different geloven we dat de ontdekking van nieuwe smaken het leukste cadeau is. Mensen hebben vaak een vaste voorkeur voor bier, maar weten soms niet welke smaken hen nog meer kunnen verrassen. Daar kun jij ze bij helpen!

Gebruik onze smaaktest of cadeauzoeker om een pakket te vinden dat perfect past bij hun voorkeuren – of daag ze uit met een selectie van onbekende biersoorten. Van fruitige IPA’s tot donkere stouts, er is zoveel te ontdekken. Geef een cadeau dat verder gaat dan gewoon lekker, geef een ervaring!

Smaak is heel persoonlijk: wat jij als gever lekker vindt, hoeft de krijger helemaal niet lekker te vinden. Bier is een persoonlijke ervaring en is dus voor iedereen anders. Verdiep je dus even in de man waarvoor je een kerstcadeau uitzoekt, en bedenk wat hij normaliter drinkt of eet. Is het een zoetekauw, dan kun je vooral fruitbieren of pastry stouts uitkiezen. Is het een hop-head, voor wie het niet bitter genoeg kan zijn, dan zit je veilig met IPA’s.

Toch kun je met een weloverwogen kerstcadeau voor een man iemand volledig verrassen door een zoetekauw uit te dagen met fris-zure Vlaams roodbruine bieren, of dubbel abdijbier met gedroogd rood fruit in de smaak. Voor elke basissmaak in bier bestaan meerdere verschijningsvormen in fles of blik. Bij Dare to Drink Different zul je zien dat veel bierstijlen onder eenzelfde ‘smaakgroep’ vallen: Fris & Fruitig, Donker & Rijk of Blond & Krachtig, bijvoorbeeld. Daarbinnen kun je mooi variëren!

Bier kerstpakketten voor mannen

Natuurlijk zijn er ook genoeg kant-en-klare bierpakketten, die je uitstekend als kerstcadeau voor een man kunt geven. Met een pakket prijswinnende bieren zit je altijd goed: deze prijzen, toegekend door professionele proevers en juryleden, garanderen dat de bieren het proeven meer dan waard zijn. Zo ontdek je plots een bierstijl die je nog niet kende, maar wel lekker vindt – een mooier kerstcadeau is er niet!

Of geef, als kerstcadeau voor een man, een verzameling Belgische bierklassiekers cadeau. Dit valt hoe dan ook in de smaak, want er zitten gegarandeerd bieren bij die de ontvanger waardeert en kent, en nieuwe biertjes die hem nieuwe smaken leren kennen.

Het allerleukste van een goed kerstcadeau voor een man is om het persoonlijk te maken. Daar begin je al mee bij het nadenken over het cadeau natuurlijk, en je zet de puntjes op de ‘i’ door er een kaartje met persoonlijke boodschap aan toe te voegen. Daar kunnen wij voor zorgen, jij kiest de tekst! Ook kun je ervoor kiezen een pakket bij jou thuis te laten bezorgen en het zelf aan de krijger te geven – of je laat het, vrolijk verpakt als smakelijk cadeau, bij de gelukkige thuisbezorgen. Weet jij nu wat je voor kerstcadeau voor een man gaat geven?