Over Vicaris en Brouwerij Dilewyns
Vicaris bier wordt gebrouwen in brouwerij Dilewyns in Dendermonde. Het is ontstaan uit de gedeelde liefde voor bier van Vincent Dilewyns, de oprichter, en zijn vier dochters. De eerste Vicaris bieren werden in 2005 geïntroduceerd. Nadat ze enkele succesvolle jaren hadden als enthousiaste hobbybrouwers, besloot de familie Dilewyns in 2010 hun eigen brouwerij op te richten.
De brouwerij wordt op dit moment geleid door vader Vincent en dochter Claire.
Wat maakt Vicaris uniek?
Brouwerij Dilewyns hanteert geen pasteurisatie, centrifugatie of holdere bierfiltratie. Dit betekent dat alle natuurlijke en gezonde elementen behouden blijven in de fles. Het niet filteren van het bier zorgt ervoor dat de authentieke smaak behouden blijft. Doordat de pasteurisatie achterwege wordt gelaten blijft Vicaris een levend bier met een heerlijke smaak.
Iedere druppel van Vicaris bier is met uiterste zorg, passie, vakmanschap en hygiëne gebrouwen. Vanaf de grondstoffen tot het uiteindelijke verfrissende speciaalbier. Alles staat in het teken van puurheid, authenticiteit en familiale betrokkenheid.